≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naoružane grupe migranata uhapšene na granici BiH i Hrvatske: Velika akcija policije

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u saopštenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prelaza s Hrvatskom, sprovedena je noćas

  • 1
Spasavanje migranta iz Kupe Foto: MUP Hrvatske

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i municiju, potvrđeno je danas u sedištu SIPA u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u saopštenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prelaza s Hrvatskom, sprovedena je noćas.

Istražuje se zašto su imali oružje

"Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizovana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i municije", stoji u saopštenju.

Kako je naknadno objavio "Avaz", pozivajući se na preliminarne informacije, migranti kod kojih je nađeno oružje i municija dolaze s područja Avganistana. "Avaz" navodi da se utvrđuju okolnosti povezane s posedovanjem oružja, kao i namerama ove migrantske grupe.

"Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu, a u interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija", poručili su iz Tužiteljstva BiH za "Avaz".

BiH se suočava s povećanim prilivom migranata

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor, odnosno privedeni, a o svemu je informisano Tužilaštvo BiH, koje će preuzeti istragu o ovom slučaju. SIPA takođe navodi da će policija nastaviti da utvrđuje činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim prilivom ilegalnih migranata, a najveći broj njih put prema Hrvatskoj pokušava da nastavi preko Unsko-sanske županije, ali deo njih to nastoji da uradi i preko reke Save.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA