Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimljeno mesto gde je bila zakopana mala Vanja: Ovim drumovima su prošle ubice

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala Vanja je oteta i ubijena 27. novembra u jutarnjim časovima, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u njivi u ataru sela Brazda

  • 0
Vanja Gorčevska, mesto gde je pronađeno telo Foto: Telegraf.rs

Ubistvo male Vanje Gorčevske iz Skoplja i dalje je glavna tema u regionu. Još se čeka da tužilaštvu bude dostavljen obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da otkrije kada i kako je tačno nesrećna devojčica ubijena.

Na osnovu do sada saopštenih detalja iz istrage, javnost je uspela da rekonstruiše delove svirepog zločina koji je šokirao ne samo Severnu Makedoniju, već čitav region.

Podsetimo, mala Vanja je oteta i ubijena 27. novembra u jutarnjim časovima, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u njivi u ataru sela Brazda.

Devojčica je oteta u svojoj zgradi, nedugo nakon što je napustila stan. Makedonski mediji javljaju da se stan vodi na njenog oca Aleksandra, kao i drugi stan u centru grada od 80 kvadrata u kojem živi. Upravo se Aleksandar sumnjiči da je ubicama otkrio kuda i kada se njegova ćerka kreće.

Zgrada u kojoj je Vanja oteta od ranije je poznata glavnom osumnjičenom za ovaj zločin Ljupču Palevskom Palči, jer je upravo njegova firma gradila ovu zgradu. Navodno 106 kvadrata u objektu i dalje se vodi na njegovu firmu UPA Enterprise.

Devojčici su vezali ruke i noge i ugurali je u vreću za spavanje, a potom navodno u gepek "citroena" ranije ubijenog Panča Žežovskog. Od zgrade su krenuli u pravcu sela Brazda.

Vanja Gorčevska, škola, Skoplje Foto: Telegraf.rs

Veruje se da je otmica ranije planirana jer su osumnjičeni kod sebe imali vreću za spavanje, kao i lepljivu traku kojom su vezali ruke i noge žrtve. Takođe, pet dana ranije su, kako se sumnja, ubili Panča Žežovskog iz Velesa, sa namerom da mu uzmu auto za otmicu.

Na dan otmice "citroen" je pratio beli "reno kango", koji je, kako se veruje, vozio Pelevski.

Veruje se da su prvo zapalili vozilo kojim su prevezli devojčicu, i to oko 9.40 časova, a da je 20 minuta kasnije devojčica ubijena i zakopana u njivi koja je udaljena nekih 500 metara od mesta gde je "citroen" zapaljen.

Kada je ekipa Telegraf.rs obišla ovo selo, i dalje je trajao uviđaj na mestu gde je Vanjino telo pronađeno. Međutim, kolege iz Makedonije su uspele da priđu tokom vikenda do ovog mesta i snime gde je devojčica pokopana nakon što je upucana.

Telo su zakopali na brdu, a kako navode, na licu mesta je vidljivo da je ovde proteklih dana prolazilo dosta ljudi. Novinari su pronašli sveže opuške, otiske stopala koje su verovatno ostavili inspektori i nešto otpada.

Kolege iz Makedonije vozile su drumovima i zemljanim putevima kuda su ubice prošle na dan krvavog pira.

Video: Ekipa Telegraf.rs na mestu gde je pronađen spaljen automobil kojim je oteta mala Vanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA