Vreme čitanja: oko 1 min.

Prevrnuo se teretni voz pun žita, radnici pobegli u poslednjem trenutku: Teška železnička nesreća kod Rijeke

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teretni voz se zabio u pružno vozilo, nakon čega je izleteo sa šina. U nesreći niko nije povređen

  • 0
Železnička nesreća Foto: SPVH - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske

Teretni voz pun žita zabio se jutros na pruzi između Škrljeva i Meje kod Rijeke u pružno vozilo za održavanje pruge HŽ Infrastrukture, pri čemu je teretni voz velikim delom iskočio iz šina.

O svemu su se oglasile i Hrvatske železnice.

"U ponedeljak 11. decembra 2023. u 8:49 sati između stanica Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog voza prevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, povređenih osoba nema", stoji u saopštenju.

"Voz RCC-a koji se kretao prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u stanici Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz stanicu, na otvorenoj pruzi naleteo je na pružno vozilo koje služi za održavanje železničke infrastrukture. Saobraćaj između dve stanice je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvek nije poznat, a uviđaj je u toku", dodaje se, prenosi Dnevnik.hr.

Radnici HŽ Infrastrukture koji su u tom trenutku radili dalje niz prugu, na vreme su upozoreni, pa su izbegli nalet, izvestio je Novi list.

Železnički saobraćaj prema Rijeci je u prekidu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA