Vreme čitanja: oko 1 min.

Otisci osumnjičenog za ubistvo male Vanje stigli iz Turske: MUP čeka još jedan uzorak

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Vanja oteta je 27. novembra u ulazu svoje zgrade u Skoplju, a istog dana je i ubijena. Njeno telo pronađeno je 3. decembra u selu Brazde nadomak makedonske prestonice

  • 1
Ljupčo Palevski Palčo, Vanja Gorčevska Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska, Društvene mreže,

Otisci Ljupča Palevskog Palče, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog, poslati su iz Turske MUP-u Severne Makedonije, saopštio je tamošnji ministar policije Oliver Spasovski.

Ministar je za Kanal 5 istakao da MUP može da proširi istragu o dvostrukom ubistvu Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog kako bi se tačno otkrili motivi gnusnog čina.

On je objasnio da je od Turske ranije zatraženo da dostave daktiloskopske podatke, papilarne linije, te da su oni dostavljeni i biće predati javnom tužilaštvu.

Spasovki je dodao i da se očekuje da materijal za DNK analizu uskoro stigne putem međunarodne pravne pomoći.

"Iako Makedonija poseduje biometrijske podatke za svakog građanina zemlje, to je neophodno i u ovom toku postupka od osumnjičenog Palevskog koji je pobegao u Tursku", dodaje Spasovski.

Kako ističe, svi ovi podaci su potrebni da bi se potvrdila umešanost svih koji su trenutno osumnjičeni i za koje su podnete krivične prijave.

Navodi se i da se analizira oko 70 kamera sa kojih je izvučena evidencija, koja se ispituje i dostavljena je ili se dostavlja javnom tužilaštvu i preko 50 snimaka napravljenih sistemom "Bezbedan grad".

Podsetimo, mala Vanja oteta je 27. novembra u ulazu svoje zgrade u Skoplju, a istog dana je i ubijena. Njeno telo pronađeno je 3. decembra u selu Brazde nadomak makedonske prestonice.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima i njen otac, a glavni osumnjičeni je uhapšen u Turskoj u koju je, kako se veruje, pobegao gotovo nedelju dana nakon što je devojčica ubijena, a pre nego što je pronađeno njeno telo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA