Vreme čitanja: oko 1 min.

Teslićani poginuli u nesreći na pruzi u Sloveniji: Radnici nisu bili obavešteni o dolasku voza?

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još dva zaposlena su zadobila teške povrede, dok pet preostalih radnika nije povređeno

  • 0
Pruga, šine, voz Foto: Tanjug/AP

U teškoj nesreći kod Postojne, u kojoj je putnički voz juče naleteo na grupu radnika slovenačkih Železnica, stradala su dvojica Teslićana.

Reč je, nezvanično, o Novi Iliću, poreklom iz Čečave i Borislavu Bogdaniću iz Rastuše, koji su sa porodicama bili nastanjeni u Sloveniji, prenosi Čečava portal.

Kako je Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture u Slovenačkim železnicama, juče objasnio, još dva zaposlena su zadobila teške povrede, dok pet preostalih radnika nije povređeno.

Mediji prenose da se uzrok nesreće još uvek istražuju, ali prema prvim informacijama, radnici nisu bili obavešteni o dolasku voza, prenose Nezavisne.

Kako prenose mediji, jedan od povređenih radnika je Zoran Đukanović iz Ukrinice, koji nije životno ugrožen, a postoje naznake da je i drugi povređeni sa ovih prostora.

Inače, u grupi koja je radila na pruzi, gotovo svi radnici su poreklom iz Čečave, Rastuše ili Ukrinice.

Kranjc je objasnio da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40 časova, a oko 9.20 časova, u njih je udario putnički voz koji je išao iz Ljubljane za Sežanu.

"Grupa o dolasku voza, prema našim prvim informacijama, nije bila obaveštena", kazao je prethodno Kranjc.

Tom prilikom je istakao da će se sprovesti istraga protokola signalizacije bezbednosnih uređaja i razgovora GSMR-sistema, gde su razgovori snimljeni te da će nakon istrage biti poznato šta je uzrok teške nesreće.

Na pruzi je, naveli su iz policije, bilo osam zaposlenih, pored radnika i čuvara radne grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA