≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uznemirujući snimci iz Hrvatske: Kod Zagreba mučili pse, "lobanje i kosti su svuda"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) saopštila je da je 47-godišnjakinja prijavljena zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela ubijanja ili mučenja životinja na osnovu dojave Policijskoj stanici Zaprešić o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija podnela je prijavu protiv 47-godišnje žene na čijem su zapuštenom imanju u Dubravici kod Zaprešića životinje bile izložene strašnim patnjama, javlja index.hr.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) saopštila je da je 47-godišnjakinja prijavljena zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela ubijanja ili mučenja životinja na osnovu dojave Policijskoj stanici Zaprešić o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja.

U policiji preciziraju da postoji sumnja da je 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog imanja, u metalnim boksovima i drugim objektima, držala deset pasa različitih pasmina i starosti, te jedno jare kojima nije redovno osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku negu.

"Sumnja se da je takvim postupanjem izložila životinje nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, usled izostanka veterinarske nege, uginuli, dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanet im je nepotrebna bol i patnja. Nakon završene istrage osumnjičena je predata pritvorskom nadzorniku dok je poseban izveštaj dostavljen nadležnom državnom tužilaštvu", objavila je policija.

Objavljeni jezivi snimci

Udruženje S-PAS by Gloria Malin, koje brine o napuštenim životinjama, objavilo je na Fejsbuku niz uznemirujućih snimaka s imanja.

"Izlazak na dojavu zatekli smo HOROR. 7 ih je na sigurnom. Ostao je pas koji je pobegao, molim Vas ukoliko neko vidi manjeg psa 10-ak kg, crno smeđi kraćeg repa, neka nam odmah javi. Radi se o opštini Dubravica, blizina Marije Gorice, Pušće. Detalje oko ovog horora objavimo kasnije, uviđaj je u toku", napisali su uz prvi video.

"Današnji dan me slomio u hiljadu komada. Danas sam doživela potpun psihički slom nad dva mrtva psa, jaretom. Lobanje i kosti svuda. I njih osam. Slomljeni duhom, od života, strah u očima, hodanje po kosturima, zubima, pacovi koji su nam hodali preko patika. Svih je sedam pasa kod nas. Jedna kujica je visoko skotna, nekoliko pasa, pretežno ženke, su OK koliko mogu biti s obzirom na horor koji im je bio život", stoji uz drugi video.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA