Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda dečaka kog su napali huligani u Vukovaru: "Ima frakturu lobanje, a žele da ga puste iz bolnice"

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivica Franić, deda jednog od pretučenih dečaka koji je radi zadobijenih povreda na lečenju u KBC Osijek, rekao je da se posle ovog incidenta zakleo sam sebi da će ovo biti poslednji takav incident u Vukovaru

  • 0
KBC Osijek Printskrin: Google Maps

Posle subotnje tuče u središtu Vukovara, u kojoj je nekoliko mladića od 15-ak godina brutalno pretučeno zbog čega je nekoliko mladića sa teškim telesnim povredama završilo u KBC Osijek, oglasila se i danas policija.

"Zasad je tokom policijskog postupanja uhapšen 23-godišnji hrvatski državljanin, a sprovedenim kriminalističkim istraživanjem smo utvrdili sumnju da je počinio krivično delo Učestvovanje u tuči Krivičnog zakona Republike Hrvatske te je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Nastavljamo s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja ostalih učesnika događaja", stoji u saopštenju policije.

Večernji je razgovarao s Ivicom Franićem, inače dedom jednog od dečaka koji je radi zadobijenih povreda na lečenju u KBC Osijek, koji je rekao kako se posle ovog incidenta zakleo sam sebi da će ovo biti poslednji takav incident u Vukovaru bez obzira o kome se radilo.

"Moj unuk bio je u društvu prijatelja koji su išli u fast fud da nešto pojedu, da se malo druže jer do 23 sata moraju biti kod kuće. Njih je napala grupa vukovarskih BBB koji nisu nikakvi navijači nego su huligani. Nadam se da će njihova centrala u Zagrebu reagovati jer bolje je da posao odrade oni i institucije nego da pravdu u svoje ruke uzme neki roditelj ili deda. Treba li nam neki novi Zavadlav", rekao je Franić.

Govoreći o incidentu kaže kako su dečaci išli središtem grada kada ih je neko od BBB-a pitao za koga navijaju. Prema njegovim rečima odmah potom su nasrnuli na njih i počeli da ih tuku.

"Jedan od mladića je pao i na njega su se svi okomili. Hteli su ga baciti i u Vukovu. Neko je viknuo i vadi nož. To je grupa huligana koja godinama maltretira celi grad i zbog kojih se niko ne oseća sigurnim", rekao je Franić koji je radi svega i dalje vidno potresen i govori sa suzama u očima.

Kaže i kako njegov unuk ima razbijenu kost ispod levog oka te da je i dalje u bolnici.

"Iz Zagreba postoje pritisci na KBC Osijek da se pretučena deca puste kući. Kada je moj unuk došao u bolnicu govorili su o tome da će možda trebati operacija i da će morati ostati u bolnici nekoliko dana. Sada postoji mogućnost da ga danas puste. Dečka s frakturom lobanje, teškim potresom mozga, slomljenim rebrom i jednim napuklim rebrom takođe danas žele pustiti kući. Neko od advokata je zvao moju ćerku da se nagode oko svega ovoga. Sve to se radi da se optužbe umanje ali neće im proći. Kada je reč o mome unuku neka znaju da tužba ide", rekao je Franić.

Dodaje da zna ko je udario njegovog unuka i da se radi o osobi kojoj je ovo četvrta prijava radi nanošenja teških telesnih povreda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA