Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat oca ubijene Vanje (14) traži da ga puste iz zatvora: Razlog je sramotan

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac ubijene Vanje nalazi se u pritvoru od decembra

  • 0
Vanja Gorčevska kolaž Telegraf u Severnoj Makedoniji Foto-kolaž: Facebook/Zorica Gjorcevska, Telegraf.rs

Advokat Vladimir Tufegdžić, koji zastupa oca ubijene devojčice Vanje Gorčevske, Aleksandra, osumnjičenog da je pomagao u njenoj otmici, zatražio je od suda da ga puste iz zatvora i stave u kućni pritvor.

"Mera kućnog zatvora će održati koheziju te porodice koja je ovom tragedijom duboko pogođena", naveo je advokat u svom zahtevu.

Advokat je dodao da je nadležnom javnom tužiocu uručena hitnost u vezi ovog zahteva s obzirom da je njegov branjenik dao izjavu u vezi ovog događaja.

"On je detaljno objasnio šta je video i čuo u vezi tog događaja i sa kojim osobama je komunicirao u cilju pronalaženja svoje ćerke", dodao je advokat, prenosi Telma.

Pre nekoliko dana, na zahtev tužilaštva, sudija za prethodni postupak produžio mu je pritvor za 30 dana, kao i ostalima osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu, Bore Videvskom i Stefanu Dimkovskom.

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja.

Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja MUP, motiv je bio lični interes.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Pančeta Žeževskog, uhapšen je u Turskoj i očekuje se da bude izručen Severnoj Makedoniji.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA