≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica (12) divljala 170 km/h, "mercedesom" odvalila terenac, pa se odbila na drugi: Šok detalji iz Zagreba

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica tokom hapšenja govorila da je htela da postane policajka kad odraste, a da će sada svoj skorašnji 13. rođendan provesti u zatvoru

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Zagrebačka policija je pokrenula postupak protiv majke 12-godišnjakinje koja je proteklog vikenda oko ponoći jurila "mercedesom" po gradu, rekli su iz PU zagrebačke za Index.

"Vezano uz saobraćajnu nesreću od 14. januara u kojoj je učestvovalo dete, obaveštavamo vas da su policijski službenici protiv 32-godišnje članice porodice pokrenuli prekršajni postupak izdavanjem Obaveznog prekršajnog naloga, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 229. st. 2. kažnjiv po čl. 229. st. 6. Zakona o bezbednosti saobraćaja".

"Dete je u saobraćajnoj nesreći lakše povređeno. Po okončanju kriminalističkog istraživanja kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obavešten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog preduzimanja mera porodično-pravne zaštite. Srazmerno zakonskim odredbama o tajnosti postupka i zaštiti privatnosti više informacija vam ne možemo pružiti", odgovorili su iz zagrebačke policije.

Podsetimo, jurnjava je završila zabijanjem "mercedesa" u stubiće ispred hotela "Esplanada", a pre toga "mercedes" je pokupio nekoliko automobila, ali i građevinsku skelu. Automobil je jurio 170 km/h.

Očevidac prepričao kaos ispred "Esplanade"

Čovek koji se našao kod "Esplanade" u trenutku nesreće je za RTL prepričao kako je izgledao haos ispred hotela i hapšenje devojčice.

"Na semaforu kod hotela bilo je nekoliko automobila koji su stajali na crvenom. Ona je doslovno doletela u belom 'mercedesu' iz smera Trga kralja Tomislava prema zapadu. Videla je da ne može da prođe jer su ostali u traci čekali na zeleno svetlo, pa je instinktivno ušla u traku suprotnog smera."

"Tom trakom nailazio je terenac koji je vozila mlađa žena. 'Mercedesom' je pokupila terenac, odvalila njegov zadnji levi kraj, a potom se odbila u drugi automobil koji je stajao na semaforu i potom u stubiće ispred Esplanade."

"Automobil joj je bio zgužvan oko stubića ispred hotela. Čim je izašla, policajac joj je izdao naređenje i stavio lisice. Policajac nije ništa govorio niti je bio agresivan, jednostavno ju je smireno priveo. U automobilu je ona bila sama, nije bilo suvozača kako navode neki mediji", rekao je muškarac koji je video nesreću pred "Esplanadom".

On je dodao da je devojčica tokom hapšenja govorila da je htela da postane policajka kad odraste, a da će sada svoj skorašnji 13. rođendan provesti u zatvoru. Ispričao je i da je devojčicu lovilo devet policijskih vozila i da je scena delovala filmski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA