Vreme čitanja: oko 1 min.

Petočlana porodica iz Srbije spasena na putu ka Kolašinu: Među putnicima bili trudnica i dvoje male dece

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U vozilu se nalazila petočlana porodica Hodžić iz Novog Pazara – muž, trudna supruga, dvoje maloletne dece i starija gospođa

  • 0
Gume u snegu, ilustracija Foto: Shutterstock

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Berane izvukli su danas iz snega zaglavljeno vozilo u kojem se nalazila petočlana porodica Hodžić iz Novog Pazara – muž, trudna supruga, dvoje maloletne dece i starija gospođa.

"Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mestu Raskrsnica–Vranjak, vozilo se zaglavilo u snegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50 sati otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin. U akciji je učestvovalo pet pripadnika službe sa dva vozila, niko nije povređen", rekao je Portalu Berane online Mikica Korać, načelnik Službe zaštite i spasavanja.

Korać je saopštio i da se večeras vraćaju na lice mesta kako bi izvukli automobil sa kolašinske strane i porodicu prevezli do skijališta na Bjelasici, gde će ih sačekati njihovi najbliži. Hodžići su danas dovezeni u prostorije Službe u Beranama gde su im obezbeđeni hrana i smeštaj.

"U slučaju da su odlučili da ostanu večeras u Beranama, Opština Berane je bila spremna da obezbedi hotelski smeštaj za ovu porodicu“, dodao je Korać.

Akcija spasavanja je okončana po kiši i niskoj temperaturi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA