Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvat godinama zlostavljao ženu, trudnoj pretio da će joj "iščupati dete iz utrobe": Osuđen na uslovnu kaznu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je počelo 2018. godine kada je par živeo u Irskoj, pre povratka u Hrvatsku

  • 2
Trudna žena, sudijski čekić, trudnica Foto-kolaž: Shutterstock

Muškarac (40) optužen je da je skoro dve godine zlostavljao svoju vanbračnu ženu, a maltretirao ju je čak i trudnu preteći da će završiti dva metra pod zemljom ako ga napusti.

Sve je počelo 2018. godine kada je par živeo u Irskoj, pre povratka u Hrvatsku.

U optužnici se navodi da je muškarac ženu budio noću i pretio joj da će joj "isčupati dete iz utrobe". Govorio joj je da ne voli ni dete ni nju, šamarao ju je, bacao je na pod, tukao je nogama, gađao pepeljarom u glavu, gušio je rukama i vređao, prenosi Index.

Sa njima je u to vreme živeo tek rođeni sin, ali kako žena navodi, to muškarca nije sprečavalo da je maltretira.

Sve je to izazivalo strah od njegove partnerke, osećala se poniženo i strahovala za svoju sigurnost. Iako je to sve trajalo dve godine, tužilaštvo za ovog nasilnika sada traži samo uslovnu kaznu - osam meseci zatvora uz rok provere od tri godine.

Višegodišnje nasilje je prijavila žena prošle godine.

"Tukao me je tokom trudnoće, a i nakon što mi se dete rodilo jer mi je smetao plač. Nikada ništa nisam prijavljivala, jer sam se jako bojala. Pretio mi je da ću završiti dva metra pod zemljom ako odem od njega. Govorio mi je da ne voli ni mene ni dete jer on već ima svoje dete", opisala je istražiteljima.

Konzumirao je alkohol i druga opojna sredstva zbog kojih je postajao agresivan.

"Često je bio pijan i u tom stanju jako agresivan. Dok sam bila u Irskoj sve sam to trpela i nikome nisam pričala. Nešto je primetila moja sestra koja je živela u Irskoj. Rekla mi je da je spremila sobu za mene i za dete ako se odlučim da odem od njega", objasnila je.

U kući sa njima živela je i njegova majka ali joj nikada nije pomogla.

"Ja sam se na kraju 2020. godine vratila kod mojih, oni su mi finansijski pomogli. Njima sam i ispričala šta sam preživela. Odlučila sam da se više neću javljati i dolaziti u Irsku. Krajem 2020. godine je bio nasilan prema sinu i mojoj majci pa je dobio zabranu prilaska", zaključila je žena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIKI

    23. januar 2024 | 19:19

    Mirise na uju jer su i oni tako radili u svoje vreme.

  • Nadica S.

    24. januar 2024 | 00:10

    Sta strah ucini. Zastrasivanje, manipulacija, lazi samo psihopate su skloni tome. Kada shvatite da su gnjide od ljudi i pokazete to, nema ih nigde!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA