Vreme čitanja: oko 2 min.

Pljačkaš Darko sa silikonskom maskom glumio biznismena i hteo da ukrade njegove milione: Povećali mu kaznu

D. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Darko K. pribavio je fotografiju i podatke imućnog peduzetnika, otišao u policiju te maskiran kao žrtva prijavio gubitak dokumenata, a zatim izradio nove. S njima se uputio u banku...

  • 0
Hapšenje lisice policija Foto: Marko Jovanović

Darko K. (65) iz Hrvatske pokušao je na filmski način da se domogne novca imućnog preduzetnika maskiran, izradivši lažnu izjavu na njegovo ime, a potom u banci zatražio isplatu miliona s njegovog računa. Prevara mu nije prošla, a zbog pokušaja te nedozvoljene upotrebe tuđih podataka, bio je prvostepenom presudom osuđen na dve godine i dva meseca zatvora, piše 24sata.hr.

Županijski sud u Zagrebu sada je prihvatio žalbu zagrebačkog Opštinskog krivičnog državnog tužilaštva u Zagrebu i preinačio tu presudu te Darka K. osudio na jedinstvenu bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci.

Teretili su ga da je u aprilu 2019. godine u Zagrebu, s namerom da se znatno nepripadno materijalno okoristi, iskoristio lične podatke i fotografiju oštećenog te došao u službene prostorije policije sa silikonskom maskom  na licu, predstavljajući se kao oštećeni.

Na taj način je pribavio lažnu ličnu kartu, vozačku dozvolu i pasoš na ime imućnog preduzetnika, nakon čega je s tako izrađenim dokumentima došao u filijalu banke.

Predstavljajući se kao oštećeni predočio je lažni pasoš i zatražio isplatu novčanih sredstava u iznosima od 1.250.000 evra i 1.000.000 kuna, ali radnica banke je posumnjala da nešto nije u redu i sve prijavila policiji.

"Dugo sam u teškoj materijalnoj situaciji, loše mi je zdravlje. Uspaničio sam se zbog godina i zato sam počinio ovaj zločin. Nisam to želeo. Cilj mi je bio da obezbedim mirnu starost. Priznajem da sam počinio to krivično delo, ali bi mi bilo dovoljno 50.000 - rekao je Darko, koji je na neutvrđen način došao do fotografije i ličnih podataka žrtve.

Najpre je policiji na ime oštećenog prijavio gubitak lične karte, pasoša i vozačke dozvole, a zatim je podneo zahteve za nova dokumenta noseći masku.

"Na zahtev banke predočio je pasoš, nakon čega je službenica banke pozvala ličnog bankara oštećenog. Tokom telefonskog razgovora shvatili su da nije reč o žrtvi", piše u presudi.

(Telegraf.ra)

Video: Videla kako napadaju biciklistu, pa dohvatila lopatu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA