Vreme čitanja: oko 2 min.

Krijumčari migranata napravili dramu na granici: Hrvatska policajka se spasila u zadnji čas

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karlovačka policija je javila da su u noći s petka na subotu imali ukupno četiri akcije hvatanja krijumčara ljudi

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Krijumčari migranata iz BiH napravili su dramu na granici dve drže u noći između petka i subotu. Prvo je jedan kombijem probio rampu na graničnom prelazu, da bi drugi zatim projurio istim prelazom umalo pregazivši policijsku službenicu. Obojica su prevozili ilegalne migrante i ubrzo su uhapšeni, javlja Jutarnji.

Karlovačka policija je javila da su u noći s petka na subotu imali ukupno četiri akcije hvatanja krijumčara ljudi. Sve je započelo u petak u večernjim satima, kada su na području Rakovice zaustavili kombi slovačkih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Srbije dok su na području Karlovca zaustavili kombi austrijskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Belgije. Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Drama je usledila u noćnim satima nakon ponoći, kada je "26 godišnji bosansko-hercegovački državljanin, upravljajući teretnim vozilom bez registarskih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, izbegavajući graničnu kontrolu probio rampu na graničnom prelazu i udaljio se prema unutrašnjosti". Policijski službenici zaustavili su ga na području Slunja.

"Ubrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbegavajući graničnu kontrolu, na istom graničnom prelazu ušao u Republiku Hrvatsku. Tom prilikom je na graničnom prelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području opštine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u beg, ali je ubrzo uhvaćen", kažu u policiji.

Tokom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su nameru za podnošenje zahteva za međunarodnom zaštitom.

"Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a krivične prijave su podnete nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u krijumčarenje ljudi budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unapred dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane.

Protiv 26-godišnjaka podneta je i krivična prijava zbog počinjenog krivičnog dela Oštećenje tuđe stvari te je prema njemu postupano i u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja. Protiv 19-godišnjaka podneta je rijava zbog počinjenog krivičnog dela Prisila prema službenoj osobi dok je prema drugom 19-godišnjaku koji je zaustavljen u Karlovcu zbog počinjenog prekršaja postupano u skladu sa Zakonom o suzbijanju zloupotrebe droga", navodi se u policijskom saopšenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA