≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprečeno spektakularno bekstvo iz riječkog zatvora: Kopali tunel, planirali da se stope s učesnicima karnevala

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko su dugo zatvorenici iz jedne ćelije riječkog zatvora bušili rupu u betonu pokazaće istraga. Njihov pomno osmišljen poduhvat u nedelju su osujetili pravosudni policajci

  • 0
Tunel bekstvo iz zatvora zatvor Foto: Shutterstock

Pravosudni policajci sprečili su spektakularno bekstvo iz zatvora u Rijeci, javlja 24sata.hr.

Koliko su dugo zatvorenici iz jedne ćelije riječkog zatvora bušili rupu u betonu pokazaće istraga. Njihov pomno osmišljen poduhvat u nedelju su osujetili pravosudni policajci.

Riječki zatvor nalazi se u centru grada, pa bi zatvorenici begom iz njega imali široku mogućnost da nestanu. To je po svemu sudeći imao na umu planer bekstva.

Grupa od osam do deset zatvorenika iz jedne ćelije je, kako nezvanično saznaje hrvatski portal, pomoću šipke bušila beton i pravila tunel.

Navodno su nakon izlaska planirali da se priključe karnevalu koji će za vikend biti održan u tom gradu, te u veselju i sveopštem ludilu koje bi vladalo u Rijeci uspeli da zametnu trag.

Ali, u nedelju su pravosudni policajci primetili šta im se događa pred nosom i osujetili su pomno osmišljen plan.

Tunel koji vodi od katedrale Svetog Vida do Italijanske gimnazije dugačak je 330 metara i ima dva odvajanja, jedan izlazi u zgradu u kojoj je danas smešten Kanal Ri, a drugi direktno u riječki istražni zatvor, kolokvijalno poznat kao Via Roma.

Povodom ovih informacija oglasilo se i hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, koje je navelo da u pokušaju bekstva nije učestvovalo osam do deset, već dvojica zatvorenika, uz dodatne informacije o ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA