Vreme čitanja: oko 1 min.

Detalji pokušaja bekstva iz riječkog zatvora: Oglasilo se ministarstvo, evo šta se tačno dogodilo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabeležena druga šteta

  • 0
Rijeka Rijeka / Foto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

Ministarstvo pravosuđa hrvatske prokomentarisalo je navode hrvatskih medija da su zatvorenici u Rijeci pokušali da pobegnu iz zatvora, a potom da se izgube u velikoj karnevalskoj povorci koja je ove nedelje održana na Korzu u tom gradu, javlja Večernji list.

"S obzirom na brojne medijske upite Ministarstvo pravosuđa i uprave - Uprava za zatvorski sistem i probaciju obaveštava da je u nedelju, 11. februara 2024, u Zatvoru u Rijeci zabeležena incidentna situacija kopanja spoljne strane zida zatvoreničke sobe."

"U navedenom događaju učestvovale su dve osobe lišene slobode, zbog čega su netačne informacije o grupi od osam do deset zatvorenika. Potencijalni beg iz zatvora u Rijeci sprečen je pravovremenom reakcijom službenika obezbeđenja. Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabeležena druga šteta."

"Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sistema preduzeće mere u okviru svog delokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcionisanja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja nivoa beybednosti u navedenom kaznenom telu", saopštilo je Ministarstvo.

Podsetimo, portal 24sata ranije je objavio da je grupa od osam do deset zatvorenika iz jedne ćelije u riječkom zatvoru navodno šipkom bušila beton i pravila tunel. Navodno su se nakon izlaska planirali da s epriključe karnevalu i u veselju i sveopštem ludilu u Rijeci zametnu trag.

Naime, riječki zatvor nalazi se u centru gradam pa bi zatvorenici begom iz njega imali široku mogućnost "nestanka". To je, po svemu sudeći, imao na umu planer bega. Međutim, u nedelju su pravosudni policajci primetili šta im se događa pred nosom i osujetili pomno osmišljen plan, naveo je taj portal pre nego što se oglasilo Ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA