Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatica (33) zapalila jahtu bivšeg poslovnog partnera: Htela da mu se osveti, on je u međuvremenu prodao?

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Protiv nje je u međuvremenu podneta krivična prijava i juče je predata policijskom nadzorniku u Zadru

  • 1
Hapšenje, žena, devojka Foto: Shutterstock

Policijski službenici pomorske i aerodromske policije Zadar završili su istragu protiv Hrvatice (33) koja se sumnjiči da je bivšem poslovnom partneru (52) zapalila jahtu na Ugljanu.

Kako navode, nakon što su dobili dojavu otišli su na lice mesta i izvršili uviđaj. Utvrđeno je da je u požaru došlo do oštećenja krmenog dela plovila.

"Daljim postupanjem policijskih službenika ostvarena je saradnja s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su na zagrebačkom području uhapsili ženu nad kojom su policijski službenici pomorske i aerodromske policije Zadar sproveli kriminalističko istraživanje", navodi se u saopštenju.

Ona se sumnjiči da je zbog ranijih međusobnih nesuglasica s trećom osobom, po prethodno smišljenom planu, 29. januara ove godine, nakon što je na području Zagreba u trgovini kupila predmete potrebne za izvršenje krivičnog dela, tokom noći se sa svojim automobilom dovezla na zadarsko područje i 30. januara tokom jutra ukrcala na trajekt za ostrvo Ugljan.

Nakon toga se te večeri automobilom dovezla do marine u Sutomiščici gde je u noći s 30. na 31. januar došla do plovila u vlasništvu 43-godišnjaka s kog je odvojila i otuđila kanister s gorivom, a potom se odvezla u neposrednu blizinu pristaništa gde se na vezu nalazilo privezano plovilo u vlasništvu trgovačkog društva oštećenog 52-godišnjaka.

"Dolaskom do povila, u nameri da izazove požar, na krmu broda je ubacila kupljene predmete, hepokocke pokraj kojih je ostavila upaljeni plinski upaljač, a potom i prethodno otuđeni kanister s benzinom, nakon čega je odvezala jedan deo konopca s kojim je brod bio vezan za rivu, a drugi deo konopca prerezala oštrim predmetom te se vozilom udaljila s mesta događaja, a ubrzo i sa područja zadarske županije", javlja policija.

Protiv nje je u međuvremenu podneta krivična prijava i juče je predata policijskom nadzorniku u Zadru.

Nezvanično, ona se nadala da će uspeti da zapali jahtu bivšeg poslovnog partnera, ali nije znala da ju je on već prodao, piše zadarski 057info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    16. februar 2024 | 14:26

    Partner ju je verovatno tandario i otkačio, a ona glupača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA