Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužan prizor na mestu gde je ubijen mladi Luka: Za njega svi imali reči hvale

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luku B. prebacili su u bolnicu, ali već po dolasku u KBC nije imao znake života. Reanimacija nije uspela

  • 1
Split, Luka B., ubistvo, mesto ubistva Foto: Dalmatinski portal/Veljko Martinović

Jeziva scena sinoć se dogodila u gotovo samom centru Splita na Mažuranićevom šetalištu. Luka B. (22), mladi sportista, uboden je ogromnim kuhinjskim nožem u grudi nakon što su ga, kako se sumnja, napala dva brata.

Ante R., koji već ima podeblji dosije, sumnjiči se da je otrčao kući po nož i vratio se da presudi Luki B., piše Dalmatinski portal.

Kamera je snimila šta se potom dogodilo. Ubodeni mladić beživotno leži na ulici, a jedan od braće s nožem u ruci viče: 'Zovi hitnu!'

Luku B. prebacili su u bolnicu, ali već po dolasku u KBC nije imao znake života. Reanimacija nije uspela.

Od nesrežnog mladića večeras se na mestu na kojem je ubijen opraštaju njegovi prijatelji, poznanici, kolege. Na mestu gde je zadobio smrtonosne povrede upalili su kandila.

Ubijeni 22-godišnjak je do pre nekoliko godina trenirao i igrao fudbal, a poslednjih je godina zarađivao radeći u teretani svog strica na splitskim Mejašima. Prijatelji i poznanici ga hvale kao dobrog mladića koji nije pravio nikakve probleme.

Od njega se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi bio je jedinac.

"Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu", napisao je otac.

Policija je, kako su ranije objavili hrvatski mediji, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu osumnjičenog. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni u policiji nije govorio ništa.

"Više desetina puta hapšen zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge... Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao, ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice", rekli su za Slobodnu poznanici osumnjičenog.

Uz dva starija brata, policija je privela i trećeg brata osumnjičenog, Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on učestvovao u sukobu koji je nastao kada su braća od grupe mladića tražili novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, ali za mladića nije bilo spasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    25. februar 2024 | 10:45

    Na citavim Balkanu ista prica,kriminalci sa stotinama krivicnih prijava su na ulicama,pitanje je uasto,i koliko placaju to???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA