Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija čuva zgradu u kojoj žive braća osumnjičena za Lukino ubistvo: Oni u pritvoru, strahuje se od osvete

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Antu R. sumnjiče da je nakon sukoba sa Lukom B. i njegovim prijateljima otišao kući po kuhinjski nož oštrice dužine 24,5 centimetara

  • 1
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Hrvatska policija čuva zgradu u Splitu u kojem živi Ante R. (31), koji se sumnjiči da je u noći između petka i subote na ulici krvnički ubio Luku B. (22).

Ante, koji je već osuđivan i krivično i prekršajno, zadržan je u istražnom zatvoru da ne bi ponovio krivično delo, a u zatvoru je i njegov stariji brat Frane R., kojeg je policija u subotu odvela na prekršajni sud zbog remećenja reda i mira jer je s bratom, kako se sumnja, učestvovao u sukobu koji je prethodio ubistvu.

Određeno mu je zadržavanje od 15 dana.

Antu R. sumnjiče da je nakon sukoba sa Lukom B. i njegovim prijateljima otišao kući po kuhinjski nož oštrice dužine 24,5 centimetara. Potom se, kako se sumnja, vratio i krenuo prema Luki i njegovim prijateljima. Kada se žrtva okrenula i došla do njega, zamahnuo je nožem prema njemu.

Luka B. je posrnuo i pao, a kada se pridigao, Ante mu je, kako se sumnja, zadao ubodnu ranu u grudi duboku 19 centimetara.

Potom je trčao za Lukom koji je pokušao da pobegne, ali je ubrzo pao i ostao nepomično da leži.

Policija se i dalje nalazi pred stanom porodice osumnjičenog Ante R.. Kako javlja Dalmatinski portal, svojom prisutnošću nastoje da spreče moguću osvetu. Na slobodi je ostao najmlađi brat osumnjičenog. Inače trojica braće žive s majkom u zgradi koja se nalazi nedaleko od mesta ubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • misa

    26. februar 2024 | 09:13

    Zato je bila krvna osveta zakon tad se mnogo manje desavalo da upotrebi nož ili vatreno oružje jer zna sta ga čeka posle toga i njega i njegovu porodicu sad će da odleži malo i danastavi da živi a ovaj jadan mladić pod zemljom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA