Vreme čitanja: oko 1 min.

Sahranjen Luka (22), koji je brutalno ubijen u Splitu: Nenad Periš se potresnim rečima oprostio od njega

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od Luke se danima opraštaju njegovu sugrađani, među kojima je i Nenad Periš, otac Mateja Periša koji se utopio u Beogradu

  • 3
Split Luka B ubistvo Nenad Periš Foto-montaža: Nikola Anđić, Dalmatinski portal/Veljko Martinović

Luka B, 22-godišnji mladić koji je ubijen u noći na subotu ispred Prerade u Splitu, sahranjen je danas na Lovrincu.

Od njega su se oprostili neutešni roditelji i članovi porodice, prijatelji, ali i brojni Splićani koji su došli na gradsko groblje.

Tragično ubistvo 22-godišnjeg Splićanina Luke B. kojeg je, kako se sumnja, na pločniku ispred hotela "Corner" u ulici Mažuranićevo šetalište, u subotu nešto pre jedan sat, nožem u grudi ubio 31-godišnji Ante R., dugogodišnji zavisnik od alkohola i narkotika, izazvalo je bes ne samo splitske, nego i šire javnosti.

Od Luke se danima opraštaju njegovu sugrađani, među kojima je i Nenad Periš, otac Mateja Periša koji se utopio u Beogradu.

"Iskreno saosećanje i podrška porodici, prijateljima i svima koji tuguju zbog odlaska ovog mladog čoveka s ovog ljubavi siromašnog sveta. Boze dragi budi mu večna uteha, molimo te", napisao je Periš.

Podsetimo, Antu R. sumnjiče da je nakon sukoba sa Lukom B. i njegovim prijateljima otišao kući po kuhinjski nož oštrice dužine 24,5 centimetara. Potom se, kako se sumnja, vratio i krenuo prema Luki i njegovim prijateljima. Kada se žrtva okrenula i došla do njega, zamahnuo je nožem prema njemu.

Luka B. je posrnuo i pao, a kada se pridigao, Ante mu je, kako se sumnja, zadao ubodnu ranu u grudi duboku 19 centimetara.

Potom je trčao za Lukom koji je pokušao da pobegne, ali je ubrzo pao i ostao nepomično da leži.

Policija se i dalje nalazi pred stanom porodice osumnjičenog Ante R.. Kako javlja Dalmatinski portal, svojom prisutnošću nastoje da spreče moguću osvetu. Na slobodi je ostao najmlađi brat osumnjičenog. Inače trojica braće žive s majkom u zgradi koja se nalazi nedaleko od mesta ubistva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duška

    27. februar 2024 | 19:54

    Otišao si u najlepšoj mladosti.Počivaj u miru LUKA. Neka te anjeli čuvaju. Najiskrenje saučešće porodici

  • Duki

    27. februar 2024 | 19:47

    Proklet bio ko ubi ovog Andjela moje saucesce familiji.

  • Mikica

    27. februar 2024 | 20:47

    Luka, pocivaju miru, a roditeljima, najiskrenije saucece, zele Beogradjani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA