Vreme čitanja: oko 1 min.

Statua Brus Lija nestala iz Mostarskog parka: "Ovo je loš znak.."

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U julu 2003. godine čelnici nevladinog udruženja "Urbani pokret - Mostar" na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Brus Liju u Mostaru

  • 4
Statua brus lija u Mostaru, Statue of Bruce Lee Foto: Shutterstock

Statua slavnog majstora borilačkih veština Brus Lija nestala je iz mostarskog parka Zrinjevac. Ostao je stalak, a pored njega drvena paleta s točkovima, prenosi 24 sata.

Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao ni Komunalno poduzeće Mostar, pišu lokalni mediji. Iz MUP-a HNŽ za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju, piše Bljesak.

U julu 2003. godine čelnici nevladinog udruženja "Urbani pokret - Mostar" na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Brus Liju u Mostaru i pozvali likovne umetnike da ponude svoja rešenja.

Ideju je "izrodio" dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Reč je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu.

- Video sam. Ništa još ne znam, samo sam video to, nisam ništa upoznat. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati šta se događa - pšrokomentarisao je za 24sata Nino Raspudić.

Postavljen je u park 2005. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su mu nunčake.

Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Lijev kip, umetničko delo Ivana Fijolića Tada ga je popravio mostarski akademski kipar Željko Marić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA