Vreme čitanja: oko 2 min.

Sukob vlasti i opozicije u Skupštini CG, sednica prekinuta: Pale teške reči, poslanike razdvajale kolege

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom rasprave, Andrija Mandić je rekao kako nije siguran da su oni koji danas protestuju sa Cetinja, ističući uz to da se na Cetinju ugodno oseća

  • 2
Skupština Crne Gore Foto: Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

Prva redovna sednica prolećnog zasedanja crnogorske Skupštine prekinuta je nakon verbalnog sukoba poslanika vlasti i opozicije. Posle verbalnog sukoba dela poslanika ZBCG i poslanika DPS Oskara Hutera, predsednik parlamenta Andrija Mandić dao je pauzu od pet minuta.

Nakon svađe, gde su prednjačili Huter i poslanik ZBCG Milan Knežević, data je pauza. Međutim, teške reči su se čule i nakon toga, a fizički sukob sprečili su drugi poslanici i obezbeđenje.

Tokom rasprave, Andrija Mandić je rekao kako nije siguran da su oni koji danas protestuju sa Cetinja, ističući uz to da se na Cetinju ugodno oseća.

"Ne mislim da je to što smo videli većinska volja Cetinja. Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki posebni ljudi, koliko je naše mišljenje izvan Cetinja bilo vezano za ovaj grad. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade. Politika proširenja nema alternativu", rekao je Mandić.

Huter je rekao da vlast u Crnoj Gori ne zaslužuju oni koji na Cetinje dolaze kombijima, maricama i sa kordonima policije.

Kazao je da je način na koji je Mandić danas došao u Prestonicu najbolje govori o njemu.

"Vaša titula, koju ste dobili i koju rado držite, nikako ne ide sa mestom koje pokrivate", rekao je Huter.

"Nezapamćeno da ima ovoliko policije"

Kako je kazao, skandal je i nezapamćeno je da u Prestonici ima ovoliko policije.

Kako je rekao, ako se Mandić ugodno oseća, onda znači da je ona ideologija koju je plasirao neistinita.

"Mandiću vi ste rekli da je ovaj grad nebitno malo selo ispod Lovćena. Rekli ste da je značaj ovog grada to što je u njemu rođen Aleksandar Karađorđević, onaj koji je zabranio svome đedu da se vrati na Cetinje", rekao je Huter, prenosi RTCG.

Rasprava o zakonima i međunarodnim ugovorima

Po zvaničnoj najavi, poslanici danas na Cetinju treba da raspravljaju o predlozima zakona o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma i konvencije.

Poslanici će se izasniti o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Tare i priključnih graničnih deonica.

Na predloženom dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Saveta ministara Albanije o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Bojane.

Pred poslanicima će sutra biti Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije iz Najrobija o uklanjanju olupina iz 2007. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    7. mart 2024 | 13:48

    Dps ne moze da se pomiri sa gubitkom privilegija, zato zavijaju. Huter je Cetinjanin, porikeklom Ceh, zato ne bi da se broje njegova krvna zrnca, kao ni italijanska, ali bi rado brojali srpska, dok bi Aleksandru Karadjordjevicu zabranili da se osjeca Vetinjaninom, sebi ta prava zadrzavaju, Aleksandar palikuca, kako ga nazivaju ovakvi kao Huter, ako je imao sto lose kod sebe, to je ponio sa Vetinja.

  • Podgorica

    8. mart 2024 | 08:41

    Najbolji Cetinjani su Crnogorci su bosansko- hercegovacki Srbi- Petrovici a jedan od najboljih Srba je Stefan Nemanja- Podgoricanin, kao i Vladika Nikolaj Velimirovic, rodom iz Bratonozica, nadomak Podgorice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA