Vreme čitanja: oko 2 min.

U Zadru 16 godina silovao ćerku i napravio joj dete: Potvrđeno mu 40 godina zatvora

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S. R. svoju ćerku počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio činiti idućih 16 godina, a tokom kojih ju je na silovao čak 1.550 puta

  • 0
Hapšenje lisice policija Foto: Marko Jovanović

Visoki krivični sud (VKS) odbio je žalbu S. R. (58) i potvrdio rešenje Županijskog suda u Zadru o odbacivanju zahteva za obnovu krivičnog postupka u kojem je 2017. osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja vlastite maloletne ćerke i silovanja svoje supruge.

Prizivni sud smatra kako je prvostepeni sud pravilno i osnovano odbacio zahtev osuđenika za obnovu krivičnog postupka, uz valjano obrazloženje da S. R. u svom predlogu ne iznosi nove činjenice niti podnosi nove dokaze koji bi bili prikladni da prouzrokuju oslobođenje od optužbe ili osudi po blažem zakonu.

Počeo da zlostavlja ćerku kad je imala 12 godina

To se odnosi i na nalaz bolnice kojim S. R. pokušava osporiti svoje očinstvo nad žrtvom, ističe apelacioni sud, prenosi Hina.

VKS je precizirao kako je prvostepeni sud već ranije doneo meritornu odbijajuću odluku po takvom zahtevu optuženika koja je potvrđena odlukom višeg suda jer rezultati biološkog veštačenja potvrđuju da su G. R. i S. R. roditelji zlostavljane ćerke s 99.9 posto verovatnosti te da su s istim postotkom verovatnosti osuđenik i njegova višestruko silovana ćerka roditelji jednog deteta.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S. R. svoju ćerku počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio činiti idućih 16 godina, a tokom kojih ju je na silovao čak 1.550 puta.

Prema pisanju medija, zlostavljana devojčica je s ocem zlostavljačem dobila dete, a u dobi od 15 godina pokušala je samoubistvo. Osim nje, S. R. zlostavljao je i svoju suprugu i petoro dece koja su, kako je rečeno tokom izricanja presude, svakodnevno trpela njegovo vređanja i fizička zlostavljanja.

Osim zbog polnog iskorišćavanja i zlostavljanja dece, S. R. je osuđen i za silovanje supruge koja je 1996. godine s decom pokušala odseliti od nasilnika, ali to joj nije uspelo. Mediji su izvestili da je zlostavljana supruga pomoć potražila u Centru za socijalnu zaštitu, gde su joj rekli da "ne žele imati posla s tim ludakom".

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je S. R. uračunljiva osoba s poremećajem ličnosti, a osim izdržavanja zatvorske kazne, određena mu je i sigurnosna mera psihosocijalnog tretmana. Takođe je utvrđeno da tokom počinjenja svih krivičnih dela nije imao ni najmanju grižu savesti te da zanemaruje društvene norme i ne prihvata odgovornost za svoja dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA