Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavlja se rat predsednika i premijera Hrvatske: "Za Plenkovića sam zla kob"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Za Plenkovića sam zla kob. Kad imate takve neprijatelje igrate lukavo,ne perfidno", rekao je Zoran Milanović

  • 1
Zoran Milanović, Andrej Plenković Printscreen

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao Ustavni sud, koji, kako kaže, ubija demokratiju, jer zabranjuje govor, a na opasku da je pred tim sudom položio zakletvu nakon izbora za šefa države, odgovorio je da bi to učinio pred krapinskim pračovekom i "crnom slavonskom svinjom" jer je izabran od naroda.

"Ne prepoznajem vas, kakva su to pitanja. Ja bih položio zakletvu pred krapinskim pračovekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabrani predsednik od građana... Zašto sam polagao zakletvu, pitate. Kad imate takve neprijatelje, igrate lukavo, ne perfidno", rekao je Milanović novinarima u Ludbregu.

Najavio je da će se posebno obračunati politički sa rektorima državnvih univerziteta koji su bili na nedavno održanoj skupštini HDZ-a u Lisinskom. "Ko god je bio tamo pozabaviću se njima, to su javne funkcije, a oni su obični prodani bezveznjaci", rekao je Milanović.

Upitan da komentariše izjavu Plenkovića da će leva opozicija izgubiti predstojeće izbore, Milaovnović je upitao:

"Kakva leva opozicija? Ja sam gradski hrvatski levi liberalni političar....Ja sam sad primitivac, tip koji se lažno predstavlja celo vreme, Matoš je sve kužio".

Za svog prethodnika ivicu Rača je rekao da je nakon Hrvatskog proleća došao na vlast i da, kako je naveo, taj Račan i svi drugi nikada nakon toga nisu govorili da su ono što nisu. "Bili su komunisti i deo režima. Isto kao Plenkovići, pa čime su kupili stanove, to su bili režimski miljenici, a on kaže da sam ja primitivac, ja sam njegova zla kob", naveo je Milanović.

Šef hrvatske države kaže i da su njegovi mentori bili svetska elita, a ne sudija Ustavnog suda Jasna Omejec. "Možda nisu zadovoljni monstrumom kojega su stvorili, ali bili su moji mentori, ne Omejec. Nisam ja bio njen student", rekao je Milanović

Na pitanje da li ima moralno pravo da se ljuti na Plenkovića, Milanović je odgovorio:

"Da li stvarno vi smišljate ta pitanja? Ovo kao da me HDZ proba izbaciti iz takta. Nekad su mi takve stvari dizale adrenalin... Kakvo moralno pravo? O čemu vi pričate? Imam dužnost, čast i ličnu slobodu. Na kraju, nećemo više.. Jer neće biti dobro. Zora puca, bit će dan", preneli su hrvatski mediji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    19. mart 2024 | 19:29

    Eh kad bi zaratili malo, a bice i toga prazna kasa a prodali sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA