Vreme čitanja: oko 1 min.

Raif "češlja" šume oko Bugojna u potrazi za delovima aviona koji je pao pre 70 godina

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoge stvari Raif traži po zahtevu i pronađe, lančiće, ključeve, telefone, mnogi predmeti, kaže, imaju samo sentimentalnu vrednost

  • 0
Raif Ćosić Foto: Srednja Bosna Danas

Raif Ćosić iz Bugojna je svima poznat kao ljubitelj prirode i avanturista koji voli prirodu i njene lepote. Kroz prirodu je spoznao mnogo toga, a tražeći zanimljive stvari kupio je detektor metala i uz njegovu pomoć pronalazi brojne predmete.

Danas je sa novinarom Jutjub kanala Srednja Bosna Danas odlučio da potraži avion star 70 godina.

"On se faktički raspao u zemlji, razleteo se u komade, ali našli smo tragove, nije lažna priča, Što se tiče motora, na neki način ga je opština prisvojila, tako da mu se gubi svaki trag", navodi Raif, a kasnije se saznalo da se motor nalazi negde u muzeju.

Mnoge stvari Raif traži po zahtevu i pronađe, lančiće, ključeve, telefone, mnogi kaže imaju sentimentalnu vrednost. Zovu ga ljudi koji kupe neko staro imanje i žele da se uvere da smeju frezom da prekopaju zemlju jer im mnogo metala u njoj.

Kaže, ne bi bilo loše da se ovo područje obeleži tablom da je tu pao avion iz Drugog svetskog rata, ali, kako kaže, okolo je sve raseljeno, pa nije siguran da li bi to ikoga zanimalo.

(Telegraf.rs)

Video: Dečak sa Drine sam sebi kupio ovce: Ima 11 godina i želi da bude najveći stočar na Balkanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA