Vreme čitanja: oko 1 min.

Psihijatar priznao da je u Splitu držao više od 60 pasa i 2 vuka: Pušten na slobodu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psihijatar je neosuđivan, a na ispitivanju je priznao da su psi i vukovi njegovi, pa je procenjeno da više nema elemenata za pritvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke

  • 0
Muškarac priveden zbog mučenja životinja pasa Foto: PU Splitsko-dalmatinska

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu pustilo je 64-godišnjeg splitskog psihijatra, osumnjičenog za mučenje životinja, da se brani sa slobode. Nije ni traženo određivanje istražnog zatvora, piše Dalmatinski portal.

Psihijatar je neosuđivan, a na ispitivanju je priznao da su psi i vukovi njegovi pa je procenjeno da više nema elemenata za pritvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke.

Psihijatru je izrečena zaštitna mera, ne sme da se približava imanju na kom je držao više od 60 pasa i par vukova. On je juče uhapšen zbog ubijanja ili mučenja životinja i uništavanja zaštićenih prirodnih vrednosti.

Veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, pa je u toku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i dalje preduzimanje mera u skladu sa zakonskim propisima, objavila je ranije policija.

Policija osnovano sumnja da je 64-godišnjak u Splitu ilegalno posedovao dva vuka, mužjaka i ženku, koji su strogo zaštićena vrsta.

Sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti. Psi su bili na kratkom lancu, vukovi u kavezima.

Za sve koji su uključeni u uzgoj i organizovanje borbi pasa traž se maksimalna zatvorska kazna, trajno oduzimanje svih životinja i zabranu držanja i nabavljanja nove životinje. Izmenama i dopunama Krivičnog zakona, koje stupaju na snagu za nekoliko dana, za krivično delo ubijanja ili mučenja životinja iz koristoljublja propisana je kazna zatvora do tri godine i oduzimanje životinja.

(Telegraf.rs)

Video: Mučili i ubijali pse u svom centru za obuku: Uhapšena osumnjičena grupa u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA