≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestala Danka (2) glavna vest u medijima u regionu: "Ako ikako pomognemo, niko neće biti srećniji od nas"

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Humanost je ovoga puta ispred svega i to nam svima vraća nadu

  • 0
Danka Ilić, mediji u regionu Foto: Vijesti, IndexHR, 24HR, Dnevni avaz, KlixBA

Nestanak malene devojčice Danke Ilić, koja u maju treba da napuni dve godine, potresao je ne samo Srbiju, već i ceo region. Njena poslednja slika u maslinastoj jakni i ljubičastim pantalonicama, dok čvrsto drži cuclu u ustima, svima je slomila srce. Strepimo šta je tako maloj moglo da joj se dogodi, gde je sada...

U svim medijima u regionu Danka je glavna vest. A uglavnom i najčitanija.

"Verovatno nema osobe u regionu koju nije rastužila vest o nestaloj Danki. Jako dugo se bavimo ovim poslom i navikli smo na svakakve ružne vesti, ali ovakvo šta vas ne može ostaviti ravnodušnim. Pratimo priču sve dok postoji i najmanja nada da će Danka biti nađena živa i zdrava. Ako objavom informacija o potrazi pomognemo njenom pronalasku, niko neće biti sretniji od nas", rekle su za Telegraf.rs kolege iz hrvatskog portala Index.hr.

Isto je i u Bosni. Kolege nemaju dilemu, kako kažu, novinarski profesionalizam neraskidivo je povezan s empatijom i saosećanjem prema ljudskim sudbinama.

Danka Ilić Foto: Privatna arhiva

"Slučaj nestanka malene Danke Ilić još jednom je ujedinio region. Portal Klix.ba, kao i brojni drugi mediji pomno prati ovaj slučaj i izveštava o svim novim informacijama i pomacima u istrazi. Iz redakcije portala Klix.ba ističemo da je izuzetno važno da se medijska pažnja posveti slučajevima poput nestanka male Danke i drugih sličnih tragedija. Smatramo da je uloga medija, uz to da informišu javnost o ovakvim događajima i da pruže podršku porodicama u njihovoj potrazi za istinom i pravdom", navode i dodaju:

"Što se tiče pitanja humanosti, mi u našoj redakciji verujemo da je novinarski profesionalizam neraskidivo povezan s empatijom i saosećanjem prema ljudskim sudbinama. Naš cilj nije samo da prenesemo vesti, nego i da oslikamo ljudsku stranu priča koje pokrivamo. Kroz naš rad nastojimo da podstaknemo društvenu solidarnost i podršku prema onima koji su u teškim situacijama. Napori medija da istraže i izveštavaju o ovakvim slučajevima često proizlaze iz dubokog uverenja da je nepravda prema jednom detetu nepravda prema svima nama. Stoga, trudimo se da naša izveštavanja budu objektivna, ali istovremeno i senzitivna prema ljudskim patnjama koje su u pitanju", rekle su za Telegraf.rs kolege sa portala Klix.ba.

Danas, sedmog dana potrage za devojčicom, mediji u regionu nastavljaju da prate slučaj nestanka male Danke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA