Vreme čitanja: oko 1 min.

Nepopravljivi Miro naduvao 3 promila: Sudija ga brutalno kaznio

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač se nije pojavio na ročištu, a na nepravosnažnu se presudu može žaliti

  • 1
Alko test, alkotestiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Miro je zatečen kako oko ponoći mortus pijan upravlja automobilom u vreme kad mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Napuhao je čak tri promila, piše Danica.hr.

Prekršajni sudija ga je brutalno kaznio: mora platiti ukupno 2.850 evra, te je dobio novu šestomesečnu zabranu upravljanja automobilom.

Prema presudi, Miro (43) je u avgustu prošle godine oko ponoći u Ulici Vladimira Nazora 10 u Bjelovaru upravljao putničkim automobilom "opel vektra" bez registarskih tablica u vreme kad mu je vozačka dozvola oduzeta jer nije obavio vanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Osim toga, vozač je "upravljao automobilom pod dejstvom alkohola, a što je utvrđeno upotrebom alkometra gde je utvrđena koncentracija od 2,88 g/kg u litri izdahnutog vazduha".

To je koncentracija umanjena za moguću standardnu grešku alkometra, što znači da je okoreli povratnik naduvao više od tri promila.

Kako je Miro pre toga triput pravsnažno osuđivan zbog saobraćajnih prekršaja, sudija u Bjelovaru nije imao previše milosti prema njemu. Vozač se nije pojavio na ročištu, a na nepravosnažnu se presudu može žaliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA