Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac plaćao reket, pretili mu smrću: Za pet meseci dao 180.000 evra

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšenom izvršiocu krivičnog dela "Iznuda" određen je istražni zatvor u trajanju od mesec dana

  • 0
Evri, novac, pare Foto: Shutterstock/DIVA.photo

M. G. iz Skoplja optužen je da je od novembra 2023. godine do početka aprila 2024. godine iznuđivao novac uz obilne pretnje opasne po život od strane lica I. J. iz Skoplja, kome je oštećeni isplatio novac u iznosu od 180.000 evra.

Uhapšenom izvršiocu krivičnog dela "Iznuda" određen je istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

"U vezi sa prijavljenim događajima koji su se dešavali počevši od novembra 2023. godine po prethodnom dogovoru, u ul. Simeona Kavrakirova u Skoplju, lice M. G. predao 500 evra I. J. koji su prethodno kriminalističko-tehnički obrađeni, nakon čega je u zajedničkom saradnji Jedinstvo za teška krivična dela i krivična dela protiv kulturnog stanovništva OSOSK i Odeljenja za nasilničko delo SVR I Skoplja. J. I. lišen je slobode", navodi se u saopštenju MUP-a.

"Dana 06.04.2024. godine podneo krivičnu prijavu SVR Skoplja po brzom postupku za krivično delo "iznuda" iz čl. 258 KZ, pri čemu je sudije prethodnog postupka objavljenog I. J. određen mu je zatvoren od 30 dana", saopštio je MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA