Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčicu (8) izujedao pas ispred zgrade: Napadi lutalica u Goraždu sve češći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednja žrtva napada je osmogodišnja učenica prvog razreda škole, koju je ispred zgrade u kojoj živi napao jedan od pasa lutalica

  • 2

Agresivni psi na ulicama grada postaju sve veći problem stanovnicima Goražda, jer postojeći azil za napuštene životinje nema dovoljan kapacitet.

Napadi na građane postaju skoro svakodnevna pojava, ali najviše brige izazivaju oni u kojima su žrtve deca, jer fizičke povrede će se zbrinuti a traume ostavljaju posledice koje mogu biti trajne, prenosi Avaz.

Poslednja žrtva napada je osmogodišnja učenica prvog razreda škole, koju je ispred zgrade u kojoj živi napao jedan od pasa lutalica.

"Otišao sam sa suprugom do prodavnice, a deca su ostala ispred zgrade. Javili su mi da su je napali psi. Dok sam došao, dete je komšija već odvezao u Urgentni centar. Povrede su lakše, vidi se ugriz, jutros ne može da ispravi nogu jer je boli mišić, a i istraumirano je pa smo zatražili nekoliko dana poštede od škole. Ena u školu više sama ne može ni ići", kaže za Avaz Zahid Kadrić, deda povređene devojčice.

U ponedeljak će se obratiti nadležnim gradskim inspekcijama, a porodica će podneti i tužbu protiv Gradske uprave.

Samo u prošloj godini pokrenuto je šest sudskih postupaka zbog napada pasa, a broj tužbi u međuvremenu je postao višestruko veći.


"Kamo puste sreće da do ovoga nije došlo, ali otići ću kod inspektora za životnu sredinu da upozorim, a tužba ide sigurno. Ako stavite drvo na travu eto ih odmah da nalože da se drva sklone, a oni pse neće da sklanjaju. Ovo je prevazišlo svaku meru. Ni odrasli više nisu sigurni u ovom kvartu, a kamoli deca. Samo ovde imamo oko 20 dece. Nedavno su napali ženu, neki dan se čovek jedva odbranio, a po noći je vrlo teško samom čoveku ući u zgradu ili iz zgrade izaći", dodaje Zahid Kadrić.

(Telegraf.rs/Foto: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LO

    14. april 2024 | 14:27

    Začinjena slaninica je lek za gladne pse lutalice,deluje veoma uspešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA