Vreme čitanja: oko 2 min.

"Završićeš kao ona u Bosni": Pomorca žena optužila da je godinama zlostavljao, on na sudu sve negirao

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osim što je bio verbalno nasilan prema njoj, u optužnici stoji da ju je fizički zlostavljao

  • 0
Muškarac i žena porodica nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv pomorca (34) iz Hrvatske, koji je godinama pretio svojoj suprugi, državno tužilaštvo podiglo je optužnicu.

Tereti se za pretnje kojima je žena, kako je sama ispričala, bila izložena od oktobra 2020. do januara 2024. godine. Pomorac ju je tokom godina često vređao, omalovažavao i zastrašivao, piše N1.

Govorio joj je da je nemajka njihovom sinu, da je klošarka i ku**a. Podsećao ju je da je iz Crne Gore, ali joj je pri tome govorio i da je glupača. U više navrata joj je zapretio da će je ubiti, prebiti ili zaklati.

"Završićeš kao ona žena u Bosni", poručio joj je, misleći pri tome na ženu koju je ubio bivši suprug.

Osim što je bio verbalno nasilan prema njoj, u optužnici stoji da ju je fizički zlostavljao. Tako ju je učestalo šamarao i naguravao, govoreći joj da će imati posledice ako ikome bude govorila o njegovom nasilju.

Ovaj slučaj kulminirao u januaru ove godine.

Bio je 17. januar 2024. kada je žena pomorcu rekla da je najbolje da se raziđu. On joj je na to uzvratio: "Izazivam te da to učiniš. Tamo gde te nađem tebe ću ubiti, a sina ću uzeti". Zbog svega toga ovaj nasilnik je sada optužen za nasilje u porodici, a tužilaštvo traži da mu se izrekne zatvorska kazna.

U svojoj obrani pomorac je sve negirao.

"Tačno je da sam suprugu nazvao s broda i javio joj da ću ranije sići kako bismo rešili svoje razmirice. Nikada joj nisam pretio niti sam je tukao i vređao, ona je to sve prenaduvala", uveravao je istražitelje.

Žena je, međutim, opisala kakvom je zlostavljanju sve bila izložena.

"Bojala sam se svog supruga. Svi moji su bili u Crnoj Gori i nisam se mogla nikome da se obratim za pomoć. Bilo me strah kako će on da reaguje. Kada sam ga prijavila, otišla sam sa sinom u sigurnu kuću, a zatim kod svoje porodice u Crnu Goru", izjavila je, dodajući kako i danas živi u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA