Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik: Postignut dogovor da Izborni zakon BiH bude upućen u Parlamentarnu skupštinu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut dogovor da Izborni zakon BiH bude upućen u Parlamentarnu skupštinu

  • 0
Srbija Republika Srpska Aleksandar Vučić Milorad Dodik izjave obraćanje Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Spremni smo da pokušamo u narednih par dana da uputimo Izborni zakon BiH na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu i da vidimo na koji način možemo da deblokiramo evropski put, izjavio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik.

"Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situacilu da tražimo rešenje", rekao je Dodik nakon sastanka partnera u vlasti na zajedničkom nivou - srpske strane, bošnjačke strane i lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da bi problemi u BiH bili rešeni usvajanjem izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH, prenosi RTRS.

"Čini mi se da je rešenje u tome da do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH", rekao je Čović.

Predsednik SDP-a Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je zaustavljen početni zamah.

"Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rešavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rešenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta", rekao je Nikšić.

Predsednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakao je da je danas tokom razgovora bio drugačiji ambijent i da su politički akteri uspeli da se dogovore o "veoma, veoma teškim pitanjima".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA