Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zagrebu uhvaćeni serijski lopovi: Provaljivali u kuće, pa krali nakit, odeću i telefone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su im domovi na području Zagreba i Poreča, kao i automobili

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Krapinsko-zagorska policija uhvatila je muškarca (57) i ženu (41) koje sumnjiče za više teških krađa na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Sumnja se da su tokom marta i aprila ove godine provaljivali u porodične kuće. Policija je utvrdila da je to muškarac u pet navrata napravio sam. Provalio je tako u tri kuće u Krapinsko-zagorskoj županiji te jedan stan i kuću u Zagrebačkoj županiji, prenosi Indexhr.

U tandemu su provalili u dve kuće na području Zagrebačke županije. Krali su zlatni i srebrni nakit te novac, ukupne vrednosti oko 20 hiljada evra.

U ženinom stanu pronašli pištolj

Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su im domovi na području Zagreba i Poreča, kao i automobili.

Tom prilikom policija je kod njih pronašla novac, nakit, ručne satove, odeću i obuću i telefone. U stanu 41-godišnjakinje pronašli su i pištolj.

"Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i 41-godišnje hrvatske državljanke podneta je kaznena prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog počinjenih kaznenih dela teška krađa iz čl. 229. st. 1. t. 1. Kaznenog zakona, a protiv 41-godišnjakinje i zbog kaznenog dela nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksploziva iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona", saopštili su iz PU krapinsko-zagorske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA