≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo je ostala bez porodice, a sada joj je požar uništio kuću: Baki Koviljki potrebna pomoć dobrih ljudi

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Baka nikako ne želi da čuje za dom, baka ima tu svoju živinu, baštu, jagode i voli svoje dvorište kao i svaka baka", kaže Marija Capan iz Mesnog odbora Tenja

  • 0
Vatrogasci požar kuća noć Foto-ilustracija: Shutterstock

U Tenji traje akcija za pomoć 84-godišnjoj baki Koviljki, koja je prvo ostala bez porodice, a sada i bez krova nad glavom, piše danas.hr.

Požar joj je uništio kuću i stvorio niz problema koje sama ne može da reši. U pomoć su priskočili prijatelji i komšije, stigao je i stambeni kontejner, ali puno toga je još potrebno.

Ostala bez sina, supruga, a sada i doma

Iza bake Koviljke težak je život i niz tragičnih događaja. Prvo je ostala bez sina, potom bez supruga, a sada i bez doma.

"Ono kao da je neka oluja naišla, ono sve skupa duva i onda varnice su počele da padaju i ja rekoh sigurno nešto gori i ja na prozor zovem - u pomoć narode, moja kuća gori", opisuje baka Koviljka iz Tenje.

Požar je buknuo u pomoćnom objektu i brzo se proširio na krov kuće. U višečasovnoj borbi s vatrenom stihijom vatrogasci su činili sve što su mogli kako bi je zaustavili.

"Da ne ide više dalje pošto su bile životinje, da se požar ne proširi na onu stranu, s medrevina smo gasili krov", kaže Krešimir Kovačević, komandir Dobrovoljnog vatrgasnog društva (DVD) Tenja.

Kuća izgleda stravično

Kuća nakon požara izgleda stravično, a šteta je ogromna. Kako bi se spasilo što se spasiti može u pomoć su priskočili prijatelji i komšije.

"Požar je strašna stvar, došli smo da pomognemo, vadili smo stvari koje se još mogu spasiti, a sada smo još tu ako bude šta za pomoći – tu smo svi", kaže Markos Kovačević iz Tenje.

"Meštani, DVD-ovci, omladina naša iz Tenje se aktivirala i napravili smo radnu akciju u kojoj smo pokušali da sklonimo barem deo tog materijala koji se urušio, ali ima tu još veoma mnogo posla", kaže Marija Capan, predsednica MO Tenja.

Civilna zaštita poslala je stambeni kontejner kako bi baka imala privremeni krov nad glavom. Šta dalje, zavisiće od pomoći dobrih ljudi. Smeštaj u dom za stare, kaže baka nakon iskustva sa suprugom, ne dolazi u obzir.

Ne želi da čuje za dom

"Ja u dom neću, ja kad sam videla da je moj muž plakao svaki dan kad ja dođem u posetu, on plače – vodi me odavde", kaže baka Koviljka.

A tu su i njene ljubimice koze i jarići o kojima, kako kaže, mora da brine.

"Baka nikako ne želi dačuje za dom, baka ima tu svoju živinu, baštu, jagode i voli svoje dvorište kao i svaka baka", kaže Marija Capan.

I kao svaka druga baka želi mirnu starost, a ona još jednom zavisi o ljudima velikog srca.

Za informacije o tome kako pomoći, možete se obratiti Mariji Capan iz Mesnog odbora Tenja na broj telefona +385 95 893 1510.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA