Vreme čitanja: oko 1 min.

Frizer iz BiH u Nemačkoj šiša za 99 centi: Iza svega stoji veoma moćna priča

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada sam došao u Nemačku 1992. godine, kao izbeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel

  • 0
frizer šišanje kosa nega Foto: Shutterstock

Frizer iz Bosne i Hercegovine Edin Džananović (38) je juče punih šest sati šišao mušterije u Nemačkoj po ceni od samo 99 centi. 

Reč je o sjajnoj kampanji. I, da, svaka mušterija je svoje šišanje platila svega 99 centi, a sav prihod od šišanja i donacija je išao u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo bankama hrane i dobrotvornim organizacijama. Edin kaže da za sve ovo ima poseban razlog:

- Kada sam došao u Nemačku 1992. godine, kao izbeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim - rekao je Džananović, piše nemački medij, prenosi Avaz.

Edin je sve organizovao, čak i unajmio obezbeđenje, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Dodao je i da su momci iz obezbeđenja spontano došli na ideju da doniraju novac.

Na kraju je prikupio 312 evra, pa je onda sa saradnicima dodao još novca i na kraju došao do cifre od oko 1.000 evra.

Ovo nije kraj Edinovim humanitarnim akcijama. Već u maju planira da kombinuje prikupljanje donacija sa vožnjom bicikla. Sve što bude prikupljeno biće donirano dečijoj bolnici u Kastrop-Raukselu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA