Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlazeći makedonski predsednik Stevo Pendarovski ne želi privilegije, vraća se profesuri

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema zakonu u Severnoj Makedoniji Pendarovskom, kao i njegovim prethodnicima, pripada državni kabinet sa radnicima, doživotna državna penzija i vozilo sa vozačem

  • 0
Stevo Pendarovski Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski neće koristiti privilegije koje mu pripadaju po zakonu, već će se najverovatnije vratiti da bude profesor na međunarodnom univerzitetu "Ameriken Koledž Skoplje", saznaje TV 21 iz Skoplja.

Prema zakonu Pendarovskom, kao i njegovim prethodnicima, pripada državni kabinet sa radnicima, doživotna državna penzija i vozilo sa vozačem.

Navodi se da je Stevo Pendarovski već započeo konsultacije sa Upravnim odborom Univerziteta, ali i sa drugim saradnicima u vezi njegovog povratka kao profesora. Po njegovom odlasku sa Univerziteta na predsedničku funkciju, studenti su ga hvalili i govorili da im je jedan od najomiljenijih profesora.

Zakonske privilegije koriste bivši predsednici Branko Crvenkovski i Đorđe Ivanov. Njihova penzija iznosi koliko i zarada šefa države, imaju kabinete sa sekretarima i automobile sa vozačem. Pendarovski ranije najavio da će se određi državnih privilegija i da će se vratiti profesuri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA