≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresna ispovest ćerke stradalog rudara kod Tuzle: "Poginuo je dan pre mog rođendana"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Duvala sam sveće, on nije bio tu, ali imala sam nadu. Zaželela sam samo jednu želju, ali nije se ostvarila", rekla je ona

  • 2

Irma Šehanović, ćerka rudara Asima, koji je stradao u jami rudnika Mramor kod Tuzle, rekla je u Centralnom dnevniku Face televizije da je znala koliko je opasan njegov posao.

"Kad god sam ga ispraćala, okretala sam se još jednom - da ga zapamtim. Nije to znao, niko nije znao, ali ja jesam. Uhvatim sebe sa prijateljima i razmišljam: Sad će babo iz treće smene doći, to mi najteže pada", rekla je Irma.

Otkrila je da je joj je rođendan bio dan nakon što je poginuo.

"Duvala sam sveće, on nije bio tu, ali imala sam nadu. Zaželela sam samo jednu želju, ali nije se ostvarila", kaže ona.

Govori da joj je otac bio mornar, a onda se desio rat.

"Devet meseci u logoru je bio. Moja nana, njegova mama strepela je da li je živ ili mrtav. Posle dosta godina dočekala ga je ista sudbina. Porodično smo gledali Vas, znali smo se posvađati. Što mama i ja glasnije pričamo, on više pojačava i kaže: "Ja moram Senada gledati!" Gledali smo zajedno Senada, a sad ja sama gledam. Da me sad tu vidi, bio bi verovatno ponosan", emotivna je Irma.

Upitana je šta se desilo kobnog jutra.

"Njega je u 5:10 sati zatrpala zemlja. Obdukcija je pokazala da je preminuo na licu mesta. Mama i ja kad ostanemo same, počinjala su razmišljanja: gde je, da li se pati. Nažalost, preminuo je na licu mesta. Zemlja se počela kruniti, ali bilo je kasno da babo reaguje", kazala je.

Govori da je kobne noći zakasnio na autobus i da ga je ona odvukla.

"Zvali smo autobus da se vrati po njega. Autobus je deset minuta ranije krenuo, ja sam mu govorila: "Baba, nemoj da ideš", on je rekao: "Moram!" Autobus se kasnije vratio bez njega", zaključila je ona, a prenosi Avaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA