≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove trzavice na toksikologiji: Smenili direktora klinike, a na funkciji ostaje Albanka koja ni jezik ne zna

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo zdravlja je samo kratko saopštilo da je dr Petrovski razrešen zbog "nepravilnosti u radu" ne precizirajući o čemu se tačno radi, i koje je članove Zakona prekršio

  • 1
Toksikologija, bolnica, Makedonija Foto: Facebook/Univerzitetska klinika za toksikologiju

Odlazeći ministar zdravlja Severne Makedonije Ilir Demiri smenio je direktora Toksikologije u Skoplju, dr Danila Petrovskog, ali ne i ekonomsku direktorku Besiju Iljazi, koja je postala poznata široj javnosti po tome što na posao dovodi prevodioce, jer ne može da se sporazume sa kolegama.

Iljazi, koja je inače albanskog porekla, ne samo što ne zna makedonski jezik, već nije redovna na poslu i protiv nje su lekari pomenute klinike nedavno protestovali.

Ona kao prevodioce koristi dve sekretarice koje inače rade na toksikologiji. Ipak, često sa njom na kliniku dolazi i njen otac, a zaposleni kažu da kad Iljazi i njen otac šetaju hodnicima, izgledaju kao da joj je on telohranitelj.

Ministarstvo zdravlja je samo kratko saopštilo da je Petrovski razrešen zbog "nepravilnosti u radu" ne precizirajući o čemu se tačno radi, i koje je članove Zakona prekršio, piše Skopje1.mk.

Direktor Petrovski je potvrdio da ga je pravna služba obavestila o razrešenju, ali da nije želeo da se izjašnjava o tome.

On kaže da će sačekati obrazloženje odluke pre bilo kakvog komentara. Petrovski ne isključuje mogućnost da je dobio otkaz jer je dežurao na Klinici u periodu kada je bio na godišnjem odmoru, a to je učinio isključivo zbog nedostatka osoblja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXL

    14. maj 2024 | 16:45

    Menjaće oni opet naziv države. Uskoro će se zvati Istočna Albanija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA