≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dr Vesna Pavlov podlegla povredama zadobijenim u stravičnoj nesreći: Svi tuguju za omiljenom doktorkom

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka Vesna je radila na neonatologiji u KBC Split

  • 0
Doktorka žena Foto: Shutterstock

Prim. dr sc. Vesna Pavlov, lekar Zavoda za neonatologiju KBC Split, preminula je od posledica teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći prošle nedelje.

U KBC Split svi tuguju za omiljenom kolegicom. Oplakuju je i pacijenti, a najpre roditelji njenih malih pacijenata s neonatologije, piše Slobodna Dalmacija.

"Opraštamo se od one koja je bila najlepši primer lekarstva! Počivaj u miru, draga Vesna Pavlov", napisali su na FB stranici Udruženja za unapređenje prava pacijenata.

U članku objavljenom u septembru prošle godine navodi se kako dr Pavlov na Zavodu radi 16 godina i kaže da je rad ovde poseban i emotivno zahtevan.

"Trudimo se da napravimo granicu između emocija i posla, ali često nam to nije moguće. Najteže je kad nešto pođe po zlu i nastanu problemi koje ne možemo rešiti. Za roditelje nema ništa gore nego da izgube sopstveno dete. I nas to dosta pogodi. Teško se oporavljamo. Ali puno je i lepih stvari, kada se dete izleči, kada naši palčići odlaze kući, osmesi roditelja, susreti po gradu… To je super. Srećna sam što radim posao koji volim i koji me ispunjava. Da mogu ponovno da biram, opet bi ovo izabrala“, rekla je pre nekoliko meseci dr Pavlov.

I inicijativa ‘Palčić gore‘, kao i Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" od dr Pavlov su se oprostili dirljivim rečima.

"Pokušavamo naći prave reči na ovakvu tragičnu vest. Kako izraziti svoju tugu, šta napisati? Nažalost, napustila nas je naša predivna doktorka Vesna Pavlov, jedna od hrabrih doktorki splitske neonatologije. Kako zahvaliti ženi koja je spasila toliko naših Palčića, omogućila našim roditeljima da sa svojom decom na rukama izađu iz bolnice", zahvalili su se iz Udruženja omiljenoj doktorki.

Mediji prenose da je dr Vesna povređena u nesreći koja se 8. maja oko oko 16,45 sati dogodila na deonici Babindub - Zemunik.

Prema uviđaju, do nesreće je došlo kada je 55-godišnji vozač upravljajući teretnim vozilom s prikolicom splitskih registarskih oznaka, krećući se u smeru Zemunika, naleteo na vozilo splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljala doktorka Vesna, a koje se kretalo ispred njega u istoj traci. Od siline udara osobno vozilo se odbilo, nakon čega se zarotiralo i potom udarilo u zaštitnu ogradu, dok je teretno vozilo nastavilo da se kreće do udara u zaštitnu ogradu u levoj traci.

Doktorka je nakon nesreće prevezena u OB Zadar gde su joj konstatovan teške povrede opasne po život. Nažalost, četiri dana kasnije, u nedelju, dr Vesna Pavlov je podlegla povredama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA