≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlična akcija banjalučke policije: Razbijenja inostrana kriminalna grupa, radila je po preciznom sistemu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić kaže da je preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca

  • 0
Osumnjičeni Gruzini koji su opljačkali vlasnicu menjačnice u Banjaluci Foto: Telegraf.rs

Banjalučka policija rasvetlila je pljačku dva miliona maraka od vlasnice menjačnice J.Š. u naselju Lauš i utvrdila da iza svega stoji čak deset državljana Gruzije, od čega su trojica izvršioci, a sedmorica pomagači, javlja ATV.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić kaže da je preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca, te da je uhapšen jedan državljanin Gruzije na aerodromu u Sarajevu. Kako saznaje ATV, u pitanju je Noe Tvalbeišvili.

ATV je u posedu fotografija uhapšenog, ali i druge dvojice direktnih izvršilaca filmske pljačke.

Podsetimo, trojica razbojnika ukrala su u utorak dva miliona maraka od vlasnice menjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

"Duži vremenski period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriji BiH, gde su došli sa namerom da vrše krivična dela. Na meti su im bila lica koja imaju menjačnice. Radi se o međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi", rekao je Vukelić.

On kaže da su svi imali jasno podeljene uloge i da su pojedinci dovozili vozila u grad koji je meta krivičnog dela. Potom su se avionom ili autobusima vraćali u svoju zemlju, a druge formacije su imale zaduženja da identifikuju i prate žrtve.

"Oni su utvrđivali životne navike žrtava. Ulazili su u menjačnice, pratili radnike i vlasnike i utvrđivali na koji način iznose novac. U grupi su bili pojedinci koji su obezbeđivali stanove i drugu logistiku, ali i pojedinci koji su bili zaduženi za izvršenje krivičnih dela i to bez upotrebe oružja."

On kaže da su nekoliko dela osumnjičeni izvršili na području Federacije BiH, ali da u tim delima šteta nije bila velika kao u Banjaluci.

Kako je rečeno na konferenciji za medije Policijske uprave Banjaluka, policija i dalje intenzivno traga za pljačkašima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA