Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac ukrao 2 miliona konvertibilnih maraka u Banjaluci?

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac je deo velike ekipe koja je planirala pljačke

  • 0

Državljanin Gruzije Noa Tvalabešvili (41) kojeg terete za tešku krađu dva miliona maraka od Banjalučanke J.Š. po profesiji je glumac.

Objavio je ovo „Glas Srpske“, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Tvalabešvilija.

Policija je u akciji "Iks" uhapsila ovog državljanina Gruzije, a traga se za još deset koji su učestvovali u pljački Banjalučanke koja se bavi trgovinom deviza, a radi se o organizovanoj kriminalnalnoj grupi koja je u BiH došla s namerom da pljačka menjačnice deviza.

Kako saznaje ATV, sumnja se da je ovaj državljanin Gruzije bio jedan od članova kriminalne grupe koja je pripremila i izvela filmsku pljačku. Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem.

Prema nezvaničnim informacijama policija je polako počela da sklapa kockice. Utvrđena je ruta kretanja razbojnika, a pronalazi se i sve više dokaza za koje se veruje da će pomoći u otkrivanju počinilaca.

Kao što je ATV pisao, razbojnici su nakon pljačke koja se desila 14. maja pobegli u Doboj, a tokom bekstva su promenili više vozila.

Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, su pronađena i radi se o "seatu", te "audiju" koji je otkriven u banjalučkom naselju Paprikovac.

"Dosadašnja istraga ukazuje da su se osumnjičeni nakon pljačke 'seatom' krenuli da beže prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u Ulici Majke Jevrosime, su ostavili 'seat i prešli u 'audi' koji je pronađen napušten u Ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac", otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bežali prema Zalužanima gde su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

"Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobegli u Doboj", otkriva izvor blizak istrazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA