Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija se oglasila o nesreći u Dugom Selu: Devojčicu kamiondžija zakačio točkovima, nije joj bilo spasa

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je izdala saopštenje povodom stravične nesreće u Dugom Selu u kojoj je život izgubila osmogodišnja devojčica

  • 0
Policija automobil kola rotacija Foto: Shutterstock

Osmogodišnja devojčica stradala je juče u Dugom selu u Hrvatskoj kada je na nju, dok se vraćala iz škole, naleteo kamion.

U pomoć su odmah pritrčale komšije, među njima i lekar u penziji, koji je učinio sve da spasi dete, ali nažalost, devojčici nije bilo spasa.

Prema navodima policije, nesreća se dogodila oko 12.05 sati u Rugovičkoj ulici, a za volanom kamiona bio je 27-godinji mladić.

"On je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka i prilikom skretanja u desno na kolovoz ulice II. savski odvojak, bez da se pre započinjanja navedene radnje uverio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesniku u saobraćaju ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smeru i položaju svog vozila u odnosu na pešaka s njegove desne strane, točkovima vozila zahvatio je dete koje je pešice prelazilo kolovoz, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno trotoarom. U nesreći je dete smrtno stradalo", naveli su iz policije.

Kako navode, uviđaj je trajao do 15.35 časova.

"Vozač teretnog vozila je uhapšen te će nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja biti predat pritvorskom nadzorniku dok će krivična prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu", dodaju iz policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA