≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Telegraf pred zgradom gde su nađena tela Amele i dece: "Ne možemo da verujemo da je tako nešto uradio"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tragedija! Tragedija za tu decu, svi smo u šoku, u žalosti, rekao je naš sagovornik, vidno potresen

  • 0
Amela Cickusic, Tuzla, ubistvo i samoubistvo Foto: Marija Milutinović

Čitav Balkan potresla je vest o smrti Amele Čičkušić i njeno dvoje dece, starih devet i dve godine, koje je, kako se sumnja, u stanu sekirom ubio otac Mujaga, a potom se bacio sa 14. sprata obližnje zgrade.

Ekipa Telegraf.rs danas pred zgradom, gde se u nedelju dogodio stravičan zločin, nije pronašla nijedan znak da se tu dogodila tragedija koja je celu Tuzlu zavila u crno. Sklonjene su policijske trake, gotovo da nigde nikog nema.

Pojedini stanari koje smo sreli ispred stambenog kompleksa kažu nam da nisu poznavali porodicu, ali da su do srži potreseni onim što se dogodilo u njihovom mirnom naselju.

"Samo ne znam, ako je sve to istina, kako je mogao deci to da uradi", rekao nam je jedan gospodin vidno potresen onim što se pre nekoliko dana dogodilo u naselju gde godinama živi.

Drugi čovek, koji je molio da ga ne snimamo, ispričao je kako je kobne večeri sedeo u kafiću iza zgrade, kada je čuo tup udarac o zemlju.

Tuzla, mesto ubistva Zgrada sa koje se Mujaga bacio Foto: Marija Milutinović

"Živim u obližnjem ulazu, i sedeo sam u kafiću tu iza zgrade, kada smo oko 21.30 čuli jak udarac. Prvo je bila informacija da se neko starije lice bacilo sa velike visine, nismo znali šta se dešava", priča naš sagovornik.

Nije prošlo dugo, sve je vrvelo od policije

"Okolo se pričalo da se neki starac bacio sa 12. sprata, sve ovo je bilo puno policije, nisi mogao da priđeš. Tek sam sutradan saznao šta se tačno dogodilo. Nisam mogao da verujem, ni ja niti iko moj. Tragedija! Tragedija za tu decu, svi smo u šoku, u žalosti", kaže naš sagovornik.

Svakog kog smo pitali o ovom slučaju gotovo sa suzama u očima odmahuje glavom. Kažu da su im samo deca pred očima. Iako porodicu nisu poznavali, niko ne može da prihvati da stradaju nevina deca.

"Razumem da su se svađali, ali nikad neću razumeti kako je to mogao deci da uradi", rekla nam je jedna starija žena.

Podsetimo, Mujagino telo pronašli su na pločniku ispred stambene zgrade, ali nisu odmah mogli da ga identifikuju, jer kod sebe nije imao dokumenta.

Odmah nakon identifikacije, policija je otišla do stana gde je živeo sa porodicom i tu su zatekli stravičan prizor - Amelu i decu ubijene, ali i sekiru kojom je verovatno počinjen zločin.

Ceo stan je bio uništen i isprevrtan, a Amela je, kako je pokazala istraga, pokušala da spasi decu, ali nije uspela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Kako su ranije pisale naše kolege iz BiH, Amela i Mujaga su bili zaposleni u Univerzitetskom kliničkom bolničkom centru u Tuzli sve dok Mujaga nije rešio da ode u Nemačku i zaposli se kao medicinski tehničar. Kako su rekle komšije, porodica Čičkušić je imala velike planove - da svi zajedno odu da žive i rade u Nemačkoj.

"On je pre šest meseci otišao u Nemačku, a supruga je ostala sa dvoje dece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa decom planirala odlazak u Nemačku", rekao je ranije izvor portala Klix.ba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA