Vreme čitanja: oko 3 min.

Novinar portala "Klix" o stravičnom zločinu u Tuzli: Jedna stvar je bila nova, to ukazuje na planirani zločin

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ovo je slučaj koji ne pamte građani Tuzle ali ni najstariji istražitelji, koji su na pragu odlaska u zasluženu penziju", kaže za Telegraf.rs novinar Klix.ba Armin Kendić

  • 0

Ekipa "Telegrafa" nalazi se u Tuzli gde je, kako se sumnja, Mujaga Čičkušić usmrtio suprugu Amelu i njihovo dvoje dece pre nego što je izvršio samoubistvo. Armin Kendić, novinar portala "Klix", koji od samog početka prati slučaj koji je uznemirio stanovnike Tuzle, kaže da građani ali i najstariji istražitelji ne pamte ovakav zločin.

"Ovo je slučaj koji ne pamte građani Tuzle ali ni najstariji istražitelji, koji su na pragu odlaska u zasluženu penziju. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage zasad je glavni osumnjičeni za trostruko ubistvo muškarac star 39 godina, odnosno suprug  34-godišnje žene i otac dvoje maloletne dece", kaže naš sagovornik na početku razgovora.

Armin navodi i da su ljubomora i preljuba navodno isključeni kao mogući motivi zločina.

"Motiv ovog stravičnog ubistva zapravo nije još decidno utvrđen, međutim, prema navodima iz istrage, do kojih je došao portal Klix.ba, ljubomora ali i preljuba su zapravo dve stavke koje su isključene kao mogući motivi. Ono što se dešavalo, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, muškarac je došao u stan, nakon toga je prema pretpostavkama izvršio trostruko ubistvo", govori Kendić.

Osumnjičeni za ubistvo je navodno nakon zločina ispisao poruku namenjenu prijateljima i rođacima.

"Nakon toga se zadržao u stanu radeći na ispisivanju jedne poruke na kojoj su zapravo sadržana imena njegovih rođaka i prijatelja, a koji su mu zapravo pomogli pre pola godine da se preseli u Nemačku gde je počeo da radi kao medicinski tehničar. Nakon toga je izašao iz stana, izašao iz ovog ulaza ispred kojeg se nalazimo, ušao u susedni i potom je počinio samoubistvo skočivši sa 14. sprata zgrade", govori on.

Mujaga je bio zaposlen u Tuzlanskom kliničkom centru gde je dao otkaz i trebalo je da se sa suprugom preseli u Nemačku, gde je radio...

"Prema dosad utvrđenim detaljma on je ranije bio zaposlen u Tuzlanskom kliničkom centru kao medicinski tehničar, dao je otkaz i nakon toga se uputio na rad u Nemačku. Prema navodima iz dosadašnje istrage, supruga je bila i dalje zaposlena u Tuzlanskom kliničkom centru. Međutim, oni su prema navodima komšija dali oglas u kome prodaju svoj stan u ovom tuzlanskom naselju Stubine s obzirom na to da su postojali planovi da se i ona preseli u Nemačku skupa sa decom", govori dalje naš sagovornik.

Kendić živi u Tuzli, poznaje ljude, a na pitanje novinarke Telegrafa kako ljudi reaguju na sve ovo što se dogodilo i da li je razgovarao sa nekim od komšija ili njihovih prijatelja, odgovara da su svi potpuno šokirani.

"Komšije su zaista ostale potpuno zatečene. Jednostavno ne mogu da veruju šta se dogodilo. Svi se još nalaze u nekoj vrsti šoka. Za njih su zapravo govorili da su bili mirna porodica, da nisu pravili nikakve incidente, odnosno da nije ništa ukazivalo na to da bi se mogao desiti jedan ovakav zločin", dodaje on.

Armin na kraju razgovora ističe da je u stanu pronađena sekira, kojom je izvršeno trostruko ubistvo.

"Sekira je glavni predmet koji je pronađen u stanu pored žrtava. Istražitelji navode da je u pitanju novi predmet i to im ukazuje da je ubistvo izvršeno u planiranju", zaključuje on.

U međuvremenu je kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona na svom sajtu objavilo preliminarni nalaz obdukcije u kojem je potvrđeno da je Amela, koju je muž Mujaga navodno ubio, kao i njihovo dvoje dece, u porodičnom stanu u Tuzli, preminula od udaraca zadobijenih sekirom.

"Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni u Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja veštaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim delovima tela, nanesene i oštrim i tupim delom sekire, što je izazvalo njenu smrt", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je odlučilo da ne izlazi u javnost sa detaljima vezanim za to na koji način su umrla deca.

"U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose ubijenu decu", dodaje se.

(Telegraf.rs)

Video: Ulaz u kom je živela porodica Čičkušić: Stravičan zločin u Tuzli, snimci sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA