≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve upućuje na jedno, ali se ipak čeka da forenzika da konačan odgovor: Zločin u Tuzli potresao region

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Forenzička veštačenja trebalo bi da rasvetle ubistvo Amele Čičkušić i njene dece u Tuzli

  • 0

Na osnovu dosad prikupljenih dokaza, 39-godišnji Mujaga Čičkušić glavni je osumnjičeni za ubistvo svoje supruge Amele i njihove dvoje dece, a forenzička veštačenja posebnog odeljenja Federalne uprave policije (FUP) trebalo bi da rasvetle stravični događaj kakav se ne pamti u tuzlanskoj javnosti, piše Klix.ba.

Sekira je predmet kojim je počinjeno trostruko ubistvo u tuzlanskom naselju Stupine, pokazala je obdukcija tela usmrćenih članova porodice Čičkušić.

Prema preliminarnim nalazima obdukcije, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim delovima tela, nanete i oštrim i tupim delom sekire, što je izazvalo njenu smrt.

Shodno zakonskim odredbama, detalji obdukcionog nalaza dece, starosti dve i devet godina javnosti neće biti poznati, ali su iz Tužilaštva Tuzlantkog kantona (TK) potvrdili bezobzirnost, okrutnost i podmuklost pri izvršenju ovog teškog krivičnog dela.

"Brojne istražne radnje su u toku, tokom uviđaja i nekim drugim istražnim radnjama prikupljeni su brojni materijalni dokazi. Oni će biti predmet veštačenja u narednom periodu", rekao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

U ovom kompleksnom predmetu posebno važnim se ističu biološka veštačenja i DNK analiza kojima će se utvrditi okolnosti trostrukog ubistva.

"Nakon što im ovo tužilaštvo dostavi sve dokazne materijale koji su prikupljeni tokom samog uviđaja, oni će biti obrađeni u Centru za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja FUP", naveo je Arnautović.

S obzirom na okrutnost, podmukao način i bezobzirnost pri izvršenju teških krivičnih dela, iz Tužilaštva TK su istakli da u narednom periodu neće i ne smeju objavljivati bilo kakve dokazne materijale niti informacije koje se odnose na sam način izvršenja.

"Prema dosad prikupljenim dokaznim materijalima sve upućuje na to ko je počinilac ovog krivičnog dela. Međutim, tužilaštvo mora sačekati relevantna veštačenja i istražne radnje koje će se obaviti, a kako bi mi mogli doneti pouzdan zaključak. Javnost je već upućena i sve upućuje na to ko je izvršilac ovog krivičnog dela, a to je osoba koja je počinila samoubistvo", dodao je Arnautović.

Kako je Klix.ba ranije nezvanično saznao iz istrage, Čičkušić je nakon trostrukog ubistva ostao u stanu, a na jednom od zidova je ispisao poruku sa imenima njegovih prijatelja i rođaka koji su mu pomogli pri odlasku na rad u Nemačku. Ka toj državi se uputio pre šest meseci, a u Tuzlu je stigao tri dana pre svirepog ubistva I samoubistva.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta narod Tuzle misli o stravičnom zločinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA