Vreme čitanja: oko 1 min.

Dajković o rezoluciju o Srebrenici: Ovo je teška bruka, ovo je teška mrlja na obrazu Vlade Crne Gore

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko Crna Gora sutra bude glasala za rezoluciju o Srebrenici, ona će postati prva zemlja na svetu koja je glasala za to da su njeni građani, genocidni građani, poručio je Dajković

  • 4
Srbi u Crnoj Gori ustali protiv izdaje protest Podgorica Srebrenica Genocid UN Foto: RINA

Predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, kazao je da, ukoliko Crna Gora sutra bude glasala za rezoluciju o Srebrenici, ona će postati prva zemlja na svetu koja je glasala za to da su njeni građani, genocidni građani.

On je dodao da je to teška bruka Vlade Crne Gore.

- Ukoliko Crna Gora sutra bude glasala za rezoluciju o Srebrenici, ona će postati prva zemlja na svetu koja je glasala za to da su njeni građani, genocidni građani. Danas u Crnoj Gori živi skoro 40 odsto Srba iako to kriju od nas zbog kao što znate, popisa stanovništva, čiji rezultati nisu šest meseci objavljeni. Ovo je teška bruka, ovo je teška mrlja na obrazu Vlade Crne Gore - rekao je Dajković.

Podsećamo, predstavnici 11 organizacija iz Crne Gore organizovali su danas protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati najavljenu rezoluciju o Srebrenici.

Organizatori skupa poručili su da je Vlada Milojka Spajića na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da je njihova nacionalna dužnost da se odupru još jednom pokušaju da se Srbima kao narodu nametne kolektivna krivica.

(Telegraf.rs/Atvbl.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jjjjccc

    23. maj 2024 | 08:13

    Nekad junaci, danas pslušnici pa se pitam dali su i bili junaci

  • Izdaja

    23. maj 2024 | 09:38

    Prva teska mrlja na jednom obrazu - priznanje Kosova, na drugom Srebrenica, i tako CG ostade bez obraza.

  • Skids

    23. maj 2024 | 07:11

    Sad se vidi ko je Vera ko nevera Crnogorski narod su naša braća a političare iz Crne Gore treba da bude sramota nemaju ni obraza ni srama Crna Gora I Srbija to je jedna Familija🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA