≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamiondžija, osumnjičen da je usmrtio devojčicu (8) u Dugom selu, pušten na slobodu: Uzeli mu dozvolu

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Dugom Selu je juče bio dan žalosti, meštani su i dalje u šoku

  • 0

Državno tužilaštvo Republike Hrvatske donelo je odluku o privremenom oduzimanju vozačke dozvole 27-godišnjaku, vozaču kamiona, koji je osumnjičen da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreče sa smrtnim ishodom.

Okrivljeni je u utorak oko 12 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom trakom ulice Prvi savski odvojak u smeru istoka, skrenuo udesno u smeru jugoistoka na Rugvičke ulice, a potom u desno u smeru jugozapada prema ulici Drugi savski odvojak, pre čega se nije uverio da li može to da učini bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju.

Osnovano se sumnja da je tokom skretanja desnim točkom zakačio devojčicu koja je prelazila preko ulice Drugi savski odvojak u smeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, usled čega je zadobila teške telesne povrede od kojih je kasnije preminula.

Kako je Telegraf.rs ranije preneo, nesrećnoj devojčici prvi je pokušao da pomogne penzionirani porodični lekar dr Ivica Stipanović, ali bezuspešno.

"Dnevnik" je preneo da je okrivljenom posle ispitivanje određena mera opreza i privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Protiv njega je pokrneuta istraga.

U Dugom Selu je juče bio dan žalosti, meštani su i dalje u šoku. Istovremeno, na relaciji grad Dugo Selo - Zagrebačka županija nastavljeno je prepucavanja oko nadležnosti upravljanja putem gde se dogodila tragedija.

(Telegraf.rs)

Video: Ozbiljna saobraćajka na auto-putu, ima mrtvih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA