Vreme čitanja: oko 1 min.

"Napad na dečaka zbog ćirilične majice je nastavak progona Srba" Oglasio se Odbor za zaštitu Srba u BiH

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema dostupnim informacijama, kažu, razlog za napad je ćirilični natpis na majici dečaka, što govori da ni ćirilica ni Srbi koji nose ćirilicu nisu bezbedni u Sarajevu.

  • 8
Grad Sarajevo, Pokrivalice Foto: Nikola Tomić

Odbor za zaštitu Srba u Federaciji BiH saopštio je danas da je napad na srpskog dečaka i njegovu majku u centru Sarajeva kontinuitet i nastavak progona Srba, pravoslavlja i ćirilice iz tog grada.

"Posebno je upečatljiva bezobzirnost i ostrašćenost napadača, jer je napad izveden u centru Sarajeva, gde su nadzorne kamere morale da zabeleže napad. Napad u centru Sarajeva, pred kamerama, govori da napadači nemaju strah da će nadležni sarajevski organi vlasti kazniti napadače", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Prema dostupnim informacijama, kažu, razlog za napad je ćirilični natpis na majici dečaka, što govori da ni ćirilica ni Srbi koji nose ćirilicu nisu bezbedni u Sarajevu.

Podsećaju da je prošle godine u Sarajevu organizovano bušenje automobilskih guma na vozilima sa srpskim registarskim oznakama.

"Želimo da upozorimo Srbe da nisu bezbedni u Sarajevu ukoliko nose bilo kakva obeležja na ćirilici"m navodi se u saopštenju u kojem se pozivaju vlasti Sarajeva da se potrude kako bi se smanjila srbofobija na području tog grada.

Napad u centru Sarajeva na majku sa detetom koje je nosilo majicu sa natpisom "Delije sever", Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je kao događaj, rečeno je Srni iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Rekli su da je zaobeleženo da su dvojica momaka napala ženu i dete, te da je to evidentirano kao događaj.

Žena je ispričala da je napadnuta sa četrnaestogodišnjim sinom ispred "Sarajevo siti centra", jer je dete na sebi imalo majicu sa obeležjima "Crvene zvezde".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: "Ovo definitivno nije pobeda onih koji su Srbiji hteli da stave žig"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. maj 2024 | 17:53

    NATO FASISTI ZELE NOVI RAT I KRVOPROLICE NA BALKANU I SRBI MORAJU BITI TOGA SVESNI I SPREMITI SE ZA ODBARANU !!! CILJ ZAPADA NIJE POMIRENJE VEC MRZNJE I SUKOBI -ZAVADI PA VLADAJ!!!

  • Зоран ловћенац

    24. maj 2024 | 18:09

    Са багром под хитно разлаз....

  • Sloboda

    24. maj 2024 | 18:46

    Osvestite se Srbi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA