≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve fotografije aviona koji se srušio kod Zagreba: Telo nastadale osobe još uvek nije izvučeno

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zajedničkim radom službi omogućeno je brzo pružanje pomoći povređenima i njihov brzi transport do najbližih medicinskih ustanova

  • 0
Hrvatska avion nesreća Cessna Foto: hgss.hr

Ekipa HGSS Stanica Samobor stigla je na mesto pada aviona u 17.18 sati. Na lokaciji su bili prisutni policajci, vatrogasci DVD-a Stupnik i ekipa Hitne pomoći. Avion je pronađen na lokaciji Stupnički Obrež, Ulica Micani u šumi.

HGSS-ovac Pavelić Damir bio je među prvima na mestu pada aviona.

- Nismo isprva znali gde je avion pao, pa smo počeli sa pretragom terena. U međuvremenu smo dobili tačne koordinate i uputili se tamo. To je ravničarska gusta šuma. Avion je propao kroz krošnje i bilo ga je teško uočiti iz vazduha. Prilično je uništen, okrenuo se naopačke. Naše su kolege već zbrinjavale povređene koji su stigli pre nas. Srećom, nisu bili teško povređeni, više su pretrpeli udarce, traume i šok. Potom je krenuo transport povređenih. Zbog šumovitog terena morali smo ih nositi u nosilima i transportirati do hitne - rekao je Pavelić za RTL. Dodao je da teren za HGSS-ovce i nije bilo toliko zahteva jer je ravan.

Povređeni su prevezeni u bolnice, a preostaje izvlačenje tela preminule osobe.

HGSS je zajedno ekipom Hitne medicinske pomoći učestvovao u trijaži povređenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri povređene osobe i jedna smrtno stradala osoba. Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportirani do vozila Hitne medicinske službe (HMS). U intervenciji su još učestvovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

Zajedničkim radom službi omogućeno je brzo pružanje pomoći povređenima i njihov brzi transport do najbližih medicinskih ustanova.

- HGSS izražava saučešće porodici poginulog. Ovaj događaj podsetnik je na važnost koordiniranog delovanja svih službi u kriznim situacijama. Ovakvi scenariji redovno se uvežbavaju kako bi HGSS, kao i ostale  službe, bili spremni za ovakve i slične intervencije - saopštili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA