DA GRAD DIŠE PUNIM PLUĆIMA: Rotari klub Kraljevo donirao jedanaest stabala (FOTO)

Akciju sadnje je organizovao Rotari klub Kraljevo, u okviru međunarodne akcije Rotari internacionale "Jedan rotarijanac – jedno drvo", pri čemu je planirano da se na planeti zasadi oko milion i po sadnica

  • 0

Jedanaest stabala crvenog hrasta, crvenog i belog javora i jasena, simbolično posađenih 11. novembra, ukrašavaće ubuduće deo dvorišta Opšte bolnice "Studenica" Kraljevo, pored betonske staze koja vodi od ulaza u dvorište Bolnice iz Ulice vojvode Putnika do ulaza u Internistički sektor.

Akciju sadnje je organizovao Rotari klub Kraljevo, u okviru međunarodne akcije Rotari internacionale "Jedan rotarijanac – jedno drvo", pri čemu je planirano da se na planeti zasadi oko milion i po sadnica. Sadnice stare desetak godina, koje je u školskom rasadniku negovalo nekoliko generacija, donirala je Šumarska škola Kraljevo, koja je, kako je istakao direktor Milan Mirković, mnogo puta učestvovala u ovakvim akcijama i ozelenjava prostor grada Kraljeva.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Direktor Opšte bolnice "Studenica" Zoran Mrvić je istakao da se ova akcija uklopila u deo projekta oplemenjivanja prostora oko bolnice. Prema njegovim rečima, tokom proleća i jeseni je uklonjeno staro i nefunkcionalno drveće.

- Sledećeg proleća nastavljamo sređivanje dvorišta ispred Hirurškog bloka, tako da nam je ova donacija dobro došla - rekao je Mrvić i zahvalio Rotari klubu Kraljevo i pozvao sve ljude dobre volje da Opštoj bolnici pomognu koliko mogu.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Predsednik Rotari kluba Kraljevo Zoran Pantović je istakao saradnju sa Opštom bolnicom, koja je izašla u susret želji rotarijanaca da dobiju ekskluzivno pravo da zasade drvored upravo na mestu na kome su to učinili.

- Očekujemo i druga udruženja da se pridruže ovakvoj akciji jer treba svi zajedno da brinemo o lepoti i potrebi svog grada da diše punim plućima - apelovao je predsednik kraljevačkih rotarijanaca.

Gost na događaju je bio guverner Rotari distrikta 2483 koji pokriva područje Srbije i Crne Gore Branislav Ranđelović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je prisustvovao jednoj ovako lepoj akciji.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

- Sadnja stabala je jedan od ciljeva svih rotari klubova u svetu za ovu godinu. Jedan od ciljeva Rotari kluba Srbije i Crne Gore je i obrazovanje, tako da će rotarijanci nastaviti svoje akcije u tom smeru. Zahvalan sam rotarijancima Kraljeva što rade ovako fine stvari – na taj način dižu rejting svog kluba na lokalnom nivou, a time i cele naše organizacije - s ponosom je istakao guverner Distrikta 2483.

U akciji sadnje drveća učestvovao je i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, što će ostati zabeleženo i na jednoj od sadnica. Gradonačelnik je istakao jako dobru saradnju Rotari kluba Kraljevo sa gradom Kraljevom, kao i da mu je veoma drago što Rotari klub Kraljevo i ovom prilikom pokazuje značaj saradnje sa lokalnom samoupravom, značaj u pomaganju sugrađanima.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

- Rotari klub je u saradnji sa drugim rotari klubovima u zemlji i inostranstvu gradu Karljevu dao nekoliko veoma značajnih donacija – od česme u parku pored Istorijskog arhiva, preko osvetljenja u polukrugu na Trgu srpskih ratnika, do drugih pomoći tokom i posle zemljotresa koji je pogodio Kraljevo 2010. godine. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju i da će svi ovi ljudi koji čine Rotari klub Kraljevo svojim dobrim radom i profesionalnim angažmanom doprineti razvoju našeg grada - poručio je dr Predrag Terzić.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Nakon akcije sadnje drveća u dvorištu Opšte bolnice "Studenica", gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je u zgradi Gradske uprave primio guvernera Distrikta 2483 Srbije i Crne Gore, predsednika i članove Rotari kluba Kraljevo. Na sasatanku je, između ostalog, bilo reči o akcijama koje je Rotari klub Kraljevo organizovao za grad ili u saradnji sa gradom Kraljevom, kao i o nastavku uspešne saradnje, a na dobrobit građana Kraljeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA