Sutra dodela nagrade "Gavrilo Princip" mladim naučnicima i piscima: Prvi laureat Božica Slavković (FOTO)

Kao najbolji izabran je rad "Političke, ekonomske i kulturne prilike na Kosovu i Metohiji 1929 -1941", autora Božice Slavković, u kategoriji nacionalna istorija

  • 1

Svečanost povodom dodele književne nagrade "Gavrilo Princip", za radove mladih naučnika i pisaca do 35 godina starosti, u kategorijama nacionalna istorija i srpski jezik i književnost, održaće se sutra u prostorijama Vukove zadužbine.

Radno leto za Slobodu: U pauzi snimanja "Nemanjića" jedna od najlepših glumica vreme provodi sa Kusturicom - evo zašto!

Žiri, na čijem čelu je bio profesor Ljubodrag Dimić izabrao je prvog laureata ove nagrade, a to je rad "Političke, ekonomske i kulturne prilike na Kosovu i Metohiji 1929 -1941", autora Božice Slavković, u kategoriji nacionalna istorija.

U kategoriji srpski jezik i književnost, nagradu je dobio rad pod nazivom "Poetika proze Momčila Nastasijevića", autora Nedeljke Perišić Bjelanović, a predsednik žirija bio je profesor Dušan Ivanić.

Svečanost će se održati sutra, 25. jula u prostorijama Vukove zadužbine u ulici Kralja Milana br. 2, s početkom u 14 časova.

U saopštenju Izdavačke kuće "Prosveta" i "Princip" navodi se i da će nagrađeni radovi biti objavljeni u posebnoj publikaciji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA